kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 30 Ağustos 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

KKTC yasağı Ziynet ile delindi

MEHMET ÇALIŞKAN MAGAZİN
Eurovision Şarkı Yarışması'na 'resmi olarak tanınmadığı' için katılma hakkı bulunmayan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, yarışmanın internet sitesindeki yarışta KKTC'li Ziynet Sali ile temsil edilmeye başlandı ..
Avrupa ülkeleri tanımadığı için Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Eurovision Şarkı Yarışması'na katılamıyor. KKTC, Eurovision'un internet ortamındaki versiyonu olarak kabul edilen 'Euro Web Dance Chart'da da aynı nedenden ötürü yer almıyor. Ne var ki bu yarışmada Türkiye'yi bir KKTC vatandaşı olan Ziynet Sali temsil ediyor. Avrupa'nın en iyi dans şarkısının seçileceği Euro Web Dance Chart'ta Sali 'Zordur Oğlum' adlı şarkıyla yarışıyor.

39 ÜLKE YARIŞIYOR
Yerel dillerdeki dans şarkıları ve şarkıların milli kültürle bağlantılarını tanıtmak amacıyla düzenlenen Euro Web Dance Chart için 39 Avrupa ülkesinin radyo DJ'leri her ülke için bir şarkıcı belirliyor ve şarkıyı radyolarda çalarak dinleyiciye ulaştırıyor. Daha sonra her ülkenin şarkısı www.eurodanceweb.net üzerinden sanal oylamaya sunuluyor. Yüzbinlerce dinleyicinin oyuyla şarkılar dünya müzik listelerine giriyor.

"ONUR DUYDUM"
Yüzde 6'lık oyla şimdilik üçüncü sırada olan Ziynet Sali, müziğinin dünya otoriteleri tarafından onaylanmasından onur duyduğunu ve Türkiye'yi temsil etmekten dolayı gururlandığını söyledi. Sali, ayrıca şarkının dünya radyolarında çalınacak olmasının, Türkiye'nin ve kendisinin tanıtımına büyük katkı sağlayacağına inandığını da belirtti.