kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 30 Ağustos 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Evlendikten 5 yıl sonra vajinismus olunur mu?

ESRA TÜZÜN
ESRA TÜZÜN
MUTLUYDUK NE OLDU?
* 35 yaşındayım. 5 yıl öncesine kadar cinsel bir sorunum yoktu. Ama kontrol için gittiğim jinekoloğum, vajinismus olduğumu söyledi. Eşimle gayet mutluyuz. Ne kavga ederiz, ne de sıkıcı bir hayatımız var. Nereden çıktı bu şimdi?
Sevim K./Ankara
5 yıl öncesine kadar hiçbir cinsel sorununuz yokken birden vajinismus ortaya çıkması pek rastlanan bir durum değil. Yaşadığınız sorun vajinismustan ziyade başka bir cinsel ağrı sendromu olabilir; bu sebeple, kadın cinsel işlevi konusunda uzmanlaşmış kişiler tarafından sorunun kaynağı tespit edilip, uygun bir tedavi almalısınız.

TACİZ SEKS FOBİSİ OLDU
* 15 yaşındayken ileri derecede bir taciz olayına maruz kaldım. Şu anda çok iyi giden bir evliliğim olsa da eşimle birlikte olamıyorum, çünkü korkularım var. Cinsellikle ilgili bir şey duyduğum zaman bile titriyorum midem bulanıyor.
Didem L./Gaziantep
Geçmişte taciz olayı yaşamış olmanız bilinçaltı korkularının temelini oluşturabilir ve bu sebeple kesinlikle bir psikiyatrist tarafından değerlendirilmeniz gerekir. Başvuracağınız psikiyatristin cinsel terapi konusunda eğitimli olması daha yararlı olur. Bu dönem içinde kendinizi nasıl hissetmek ve görmek istediğinizle ilgili düşüncelerinizi ne kadar açık ifade edebilirseniz, tedaviden o kadar çok yararlanırsınız. Bir de tedaviyle ilgili eşinizin de bilgisinin olması ve onu da tedaviye katmanız kaygı seviyenizi azaltır.

BOŞANMAK ÜZEREYİZ
* Vajinismusla balayında tanıştım. 10 aydır da eşimle birlikte olamadım, artık boşanma durumuna geldik. Çeşitli tedavi seçenekleri varmış ama ben onun benden soğuduğunu düşündüğüm için bir türlü doktora gidemiyorum.
Ayşe K./İzmir
İlk zamanlarda kadınlar genellikle böyle düşüncelere kapılabilir. Ancak bir an önce tedavi olun ve bundan sonra eşinizle birlikte mutlu günler yaşayın. Cinsel bir terapist, psikolog veya psikiyatristten alacağınız destekle 8-10 hafta süren tedavinizi olun. Tedavi sayesinde hem eşinizi, hem kendinize güveninizi, hem de mutluluğunuzu geri kazanabilirsiniz.

NASIL TEDAVİ OLALIM?
* Biz bir yıllık evliyiz ve en kısa sürede vajinusmus kabusundan kurtulmak istiyoruz. Kime gitmeliyiz?
Çiğdem S./Tokat
Cinsel işlev sorunlarında uzmanlaşmış kişi ve cinsel işlev bozuklukları merkezi olan hastanelere başvurmanızı öneririm. Tedavide eşinizin de katkısı olması gerektiğinden eşinizle birlikte cinsel terapi uygulanması gerekiyor. Sorunu görmezden gelmeyip ne kadar hızlı kabullenirseniz, tedaviden o kadar verimli yararlanabilirsiniz.