kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 30 Ağustos 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Karım vajinismus oldu ben de aldatan koca!

ESRA TÜZÜN
ESRA TÜZÜN
29.08.2007
Seks fobisi vajinismus, tıp literatüründe kadın hastalığı olarak geçiyor. Ama eşler yani kocalar da bu sorundan nasibini alıyor. B.Y. on yıl vajinismuslu eşiyle bu sorunu çözmeye uğraşmış. Çözdüklerinde ise artık evlilikleri için çok geç olmuş! ..
'Bu yalnızca kadının değil, erkeğin de sorunu' diyen B.Y. gazetemizi aradı. İlk eşiyle on yıl önce vajinismus (vajinanın kitlenmesi) kabusunu yaşadığını anlattı. Üç yıllık evliliklerinin son yılı eşi tedavi olmuştu ama evlilikleri bu zorlu dönemi atlatamamıştı. Kendi cinselliği de eşinin bu hastalığından hasar almıştı. İşte anlattıkları:

* Kaç yaşındasınız?
42 yaşındayım.

* Eşinizin vajinismus olduğunu nasıl anladınız?
Evlendiğim gün anladım. Ama bir hastalık olduğunu anlayamadım, basit bir korku zannettim. 'Korkuyor ve birlikte aşarız' diye düşündüm ama bunun öyle aşılmasına imkan yok. Aslında başka birine aşık olduğunu, beni sevmediğini ve istemediğini düşündüm. Bu düşünce bizi birbirimizden uzaklaştırdı.

* Evliliğiniz nasıl devam etti?
Aylarca hiç cinsellik yaşamadık, girişiminde bile bulunmadık. Ama ilişkimiz iyiydi. Cinsellik hariç ona aşıktım. Onun da bana aşık olduğuna inandım. Doğrusunu söylemek gerekirse bir ara ona cinselliğin ötesinde bir anlam yükledim. 'Bizim evliliğimiz de böyle' diye kabullendim. Bir yılımız da böyle geçti. Mutluyduk ama sonuçta hep eksiktik.

* Neden eşinizi tedaviye ikna edemediniz?
Etmeye çalıştım. Doktora gittik. On yıl önceden bahsediyorum. Kızlık zarını ameliyatla kestiler. Düzelir zannettik olmadı. O kadar yıprandığını düşündüm ki ona daha fazla acı çektirmek istemedim. Kendinin yetersiz olduğunu düşünüyordu.

ALDATTIM PİŞMAN OLDUM
* Eşinizi hiç aldatınız mı?
Yalnızca cinsellik için evet! Önce pişman oldum, sonra pişman olmaktan vazgeçtim. Kendi kendime 'karıma aşığım dışarıda yalnızca fiziksel ihtiyaç gideriyorum' diyordum. Ama sonra kendimi suçladım. Vicdan azabı çektim. Onun bunu anladığını düşündüm. Garip gelgitler...