kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 29 Ağustos 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

İşte yeni kabine listesi

Yeni Haber
Türkiye Cumhuriyeti'nin 60. Hükümeti, AK Parti Genel Başkanı ve İstanbul Milletvekili Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında kuruldu.

Başbakan Erdoğan, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e hükümet listesini sundu. Erdoğan, Gül ile yaklaşık 1.5 saat süren görüşmesinin ardından Çankaya Köşkü'nde bekleyen basın mensuplarına yeni hükümeti açıkladı.Erdoğan'ın açıkladığı listeye göre, Türkiye Cumhuriyeti'nin 60. hükümetinde Başbakan Erdoğan'ın dışında 24 bakan yer alıyor.

Başbakan Erdoğan başkanlığındaki 60. hükümette yer alan bakanlar şöyle:

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı: Cemil Çiçek
Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı: Hayati Yazıcı
Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı: Nazım Ekren
Devlet Bakanı: Mehmet Aydın
Devlet Bakanı: Murat Başesgioğlu
Devlet Bakanı: Kürşad Tüzmen
Devlet Bakanı: Nimet Çubukçu
Devlet Bakanı: Mehmet Şimşek
Devlet Bakanı: Mustafa Sait Yazıcıoğlu
Adalet Bakanı: Mehmet Ali Şahin
Milli Savunma Bakanı: Vecdi Gönül
İçişleri Bakanı: Beşir Atalay
Dışişleri Bakanı ve Başmüzakereci: Ali Babacan
Maliye Bakanı: Kemal Unakıtan
Milli Eğitim Bakanı: Hüseyin Çelik
Bayındırlık ve İskan Bakanı: Faruk Nafız Özak
Sağlık Bakanı: Recep Akdağ
Ulaştırma Bakanı: Binali Yıldırım
Tarım ve Köyişleri Bakanı: Mehmet Mehdi Eker
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı: Faruk Çelik
Sanayi ve Ticaret Bakanı: Mehmet Zafer Çağlayan
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı: Mehmet Hilmi Güler
Kültür ve Turizm Bakanı: Ertuğrul Günay
Çevre ve Orman Bakanı: Veysel Eroğlu.

Bakanlar Kurulu, ilk toplantısını bugün saat 19.00'da yapacak.

KABİNEYE 8 YENİ BAKAN ATANDI

Başbakan Erdoğan tarafından açıklanan 60. Hükümet'te 8 yeni bakan yer aldı.

Başbakan Yardımcısı ve Devlet Bakanları Hayati Yazıcı, Nazım Ekren, Devlet Bakanları Mehmet Şimşek, Sait Yazıcıoğlu, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay ile Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu kabenin yeni bakanları oldu.

Başbakan Yardımcısı ve Devlet Bakanı Mehmet Ali Şahin Adalet Bakanlığı'na, Devlet Bakanı Beşir Atalay İçişleri Bakanlığı'na, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Murat Başesğioglu Devlet Bakanlığı'na, eski Adalet Bakanı Cemil Çiçek Başbakan Yardımcısı ve Devlet Bakanlığı görevine kaydırıldı.

Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç, Çevre ve Orman Bakanı Osman Pepe, eski İçişleri Bakanı Abdulkadir Aksu kabine dışı kaldı.

Seçimlerde Başbakan Yardımcısı ve Devlet Bakanı Abdüllatif Şener ile Sanayi ve Ticaret Bakanı Ali Coşkun milletvekili adayı olmamıştı.


MİLLİ EĞİTİM BAKANI ÇELİK:''HERKESE HAYIRLI OLSUN''

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, 60. Hükümet'te yeniden Milli Eğitim Bakanı olarak atanması üzerine ''hayırlı olsun'' dedi.

Çelik,yeniden bakan seçilmesine ilişkin haberi televizyon izlerken Başbakan Erdoğan'ın açıklamasıyla canlı yayında öğrendiğini söyledi.

Yeni dönemde de eğitim alanındaki çalışmaları en iyi şekilde sürdüreceklerini belirten Hüseyin Çelik, ''Herkese hayırlı olsun'' dileğinde bulundu.

ASO BAŞKANI ÖZDEBİR:''TAKIM İYİ, SIRA OYUN PLANINDA''

Ankara Sanayi Odası (ASO) Başkanı Nurettin Özdebir, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve 60. hükümeti kutlayarak, ''Takım iyi, sıra oyun planında'' dedi.

ASO Başkanı Nurettin Özdebir, Bakanlar Kurulunun açıklanmasının ardından yaptığı yazılı açılamada, hükümetin içte ve dışta çözüm bekleyen ciddi sorunların olduğu bir dönemde iş başına geldiğine işaret etti ve şunları kaydetti:

''Başbakan takımını açıklamıştır. Bakanlar Kurulu kendilerine bir çok kez ispat etmiş değerli bakanlardan oluşmaktadır. Ancak, önemli olan oyun planı ve oyuncuların birbirleriyle ne kadar uyum içinde olacaklarıdır. Ekonomik politikalarda gerçek anlamda bir koordinasyonun mutlaka sağlanması gerekmektedir. 60. hükümeti içte ve dışta çözüm bekleyen ciddi sorunlar beklemektedir. Başta işsizlik, enflasyon ve cari işlemler açığı olmak üzere birçok ciddi ekonomik sorunla karşı karşıyayız. Ayrıca, istihdam artışını engelleyen, sanayimizin rekabet gücünü kısıtlayan uygulamalara hala devam edilmektedir. Bizim hükümetten beklentimiz, zaman kaybetmeden işe koyulması ve yapılması gereken yasaların bir an önce çıkarılması, gerekli mevzuat değişikliklerini de uygulamaya koymasıdır.''

ASO eski Başkanı Zafer Çağlayan'ın Sanayi ve Ticaret Bakanlığına atanmasını da çok isabetli bir karar olarak değerlendiren Özdebir,

''Çağlayan sanayinin, reel sektörün ve KOBİ'lerin sorunlarını çok yakından bilen ve çözüm geliştiren biridir. Çağlayan'ın bakanlık görevinde çok başarılı olacağına inanıyoruz'' dedi.


ÇELİK: ''SORUMLULUĞUMUN GEREĞİNİ YERİNE GETİRECEĞİM''

AK Parti Genel Başkanı, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından kurulan 60. Hükümette Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı olan AK Parti Bursa Milletvekili Faruk Çelik, sorumluluğunun gereğini yerine getireceğini söyledi.

TBMM Bahçesinde gazetecilerin sorularını yanıtlayan Çelik, bakanlığa getirildiğini yeni öğrendiğini, kendisi için sürpriz olduğunu belirtti.Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının 70 milyon insanı ilgilendirdiğini ve zor bir bakanlık olduğunu ifade eden Çelik, sorumluluğunun gereğini yerine getireceğini kaydetti.

Faruk Çelik, Türkiye Cumhuriyeti'nin 60. Hükümeti'nin hayırlı uğurlu olmasını diledi.

(AJANSLAR)