kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 29 Ağustos 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

'Elbistan santrali ölüm saçıyor kanser patladı'

Hazal ATEŞ ANKARA
Elbistan Belediye Başkanı Afşin-Elbistan Termik Santrali'nin A terminalinin filtresiz çalıştığını belirterek ekledi: İçme suyumuz kullanılamaz hale geldi. Kanser vakaları da artıyor..
Kahramanmaraş Elbistan Belediye Başkanı Kamber Yurdakurban'dan ürkütücü iddia: "Santral zehir saçıyor." Belediye Başkanı Kamber Yurdakurban, Afşin- Elbistan Termik Santralı A terminalinin filtresiz çalıştığını, bunun da çevre kirliliği ile birlikte kanser oranının hızla artmasına yol açtığını savundu. Yurdakurban, santralın B terminalinde de filtrenin yüksek maliyet gerekçesiyle çalıştırılmadığını belirtti. Yurdakurban, SABAH'a yaptığı açıklamada, Afşin-Elbistan Termik Santralı'nın içme sularını, tarlada yetişen ürünleri kirlettiğini de vurguladı.

KAR BİLE SİYAH YAĞIYOR
Başkan Kamber Yurdakurban, ciddi bir çevre felaketiyle karşı karşıya kaldıklarını bildirdi. 80 bin nüfuslu Elbistan'da ciddi sağlık sorunlarının yaşandığını, özellikle de kanser oranının hızla arttığını açıklayan Yurdakurban, başta Çevre Bakanlığı olmak üzere ilgili kurumların sorunun çözümü için destek vermesi çağrısında bulunarak sözlerine şöyle devam etti: "Kışın karların üzeri bile simsiyah oluyor. İçme suları kullanılmaz hale geldi. Tüketilen gıdalarda bile zehir var. Son 10 yıllık istatistikler kanser oranındaki artışı gözler önüne seriyor. Santralın A terminaline filtre takılmadığı için hava kirliliği ciddi bir soruna dönüştü. B terminalinde de filtre var ama maliyet yüksek diye devre dışı bırakılıyor. Birçok yere müracaat ettik. Ama bu konuda duyarsız kaldılar."
Haberin fotoğrafları