kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 29 Ağustos 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Suya "zam" geliyor

Yeni Haber
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, göreve geldiklerinde ''suda indirim'' yaptığını belirterek, suya bir miktar zam yapacaklarını belirtti.

Topbaş şöyle konuştu;
''Suya da bir miktar zam geliyor. Zamdan edineceğimiz kaynakla su tedariki ve arıtmayı, ki çevre kirliliğini ortadan kaldıracak, çevre hassasiyetini ortaya koymak, doğal yaşamı muhafaza etmek ve korumak zorundayız. Yapacağımız zam, 10 metre küp kullananlara dokunmadan, fazla kullananlara bir miktar şeklinde olacak. Kaynak ihtiyacımız var. Kente yaptığımız hizmeti kendi kaynaklarımızından yapıyoruz. Su tedariki için paraya ihtiyaç var. Bollaşınca tekrar indirim yaparız. Eylül Meclis toplantısı için İSKİ'nin teklifi ve hazırlığı var. İSKİ Genel Kurulunda, Meclis'te karar verilecek. Nasıl öngörürlerse? Evlerde 10 metre küpün üstü gibi, altına pek dokunulması taraftarı değilim. Az gelirliler korunmalı. İnşallah geçici olur, tedariklerimiz iyi yaparız, indirimler olur.''

Melen Çayı ile ilgili olarak zaman zaman bir takım şikayetler geldiğini, balık ölümleri ve kirlilikten bahsedildiğini hatırlatan Topbaş, orada bulunan bir sanayi kuruluşunun arıtma tesisini zaman zaman kullanmadığından dolayı bu sıkıntının ortaya çıktığı bilgisini aldığını söyledi.

Topbaş, o tesise müdahale hakkının Çevre ve Orman Bakanlığı'nda olduğunu ifade ederek, durumu onlara ilettiklerini ve bakanlığın denetleme yapacağını bildirdi.

Oradaki kirliliğin İstanbul için bir sıkıntı olmayacağını çünkü her suyunu arıtılabileceğini belirten Topbaş, bu durumun arıtma ile ilgili maliyeti artırabileceğini ifade etti.

(AA)