kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 29 Ağustos 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

YÖK'te Teziç'in yerine aday toto

Nergis DEMİRKAYA ANKARA
11'inci Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, en kritik atamalardan birini 8 Aralık'ta görev süresi dolacak YÖK Başkanı Erdoğan Teziç'in yerine yapacak..
Yeni Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün yapacağı en kritik atamalardan biri 8 Aralık'ta görev süresi dolacak YÖK Başkanı Erdoğan Teziç'in makamı için olacak. Gül, Teziç'in boşaltacağı YÖK üyeliği için Köşk kontenjanından yeni bir üye atayacak. Yeni atanacak bu üyenin aynı zamanda yeni YÖK Başkanı da olması bekleniyor. Ancak YÖK Başkanlığı için halen hükümet kanadından atanan ve görevde olan bazı YÖK üyelerinin de ismi geçiyor. En güçlü isim, başbakanlık kontenjanından YÖK üyeliğine getirilen, eski YÖK Başkanı İhsan Doğramacı gibi Kerküklü olan eski Gazi Rektörü Enver Hasanoğlu. Uzun zamandır YÖK üyeliği yapan ilahiyatçı Halis Ayhan'ın şansının düşük olduğu belirtilirken, AKP'nin yeni Ceza Kanunu hazırlığında görev yapan, 'zina' önerisi ile tepki çeken İzzet Özgenç'e YÖK Üyeliği'ne hükümet kanadından önerilen son üye olduğu için şans tanınıyor.

İLK REKTÖR 5 EYLÜL'DE
Yeni Cumhurbaşkanı Gül'ün yapacağı ilk rektör ataması ise 5 Eylül'de görev süresi dolacak Eskişehir Osman Gazi Üniversitesi için olacak. Yeni rektör ataması için 5 Temmuz'da yapılan seçimin sonuçları Köşk'te bekliyor. Gül 2007 yılı içinde, Hacettepe ve Selçuk Üniversitesitelerine, 2008'in Ağustos ayında ise 22 üniversiteye yeni rektör atayacak.