kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 29 Ağustos 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Günaydın 
AYŞE TÜTER

Keyifle okuyun, zevkle pişirin, afiyetle yiyin

Sirkeli köfte
MALZEMELER
*
500 gr. kıyma
* 3 adet orta boy soğan (bir adet rendelenmiş, diğerleri piyaz doğranmış)
* 2 dilim bayat ekmek içi (ufalanmış)
* 1 çay bardağı zeytinyağı
* 1 çorba kaşığı biber salçası
* 1 adet domates (küp doğranmış)
* 1,5 tatlı kaşığı karabiber
* 1 çay bardağı sirke
* 1 demet maydanoz (ince kıyılmış)
* Tuz
Bir kapta kıyma, rendelenmiş soğan, bayat ekmek içi, yarım tatlı kaşığı karabiber ve yarım su bardağı maydanozu harmanlayıp, iyice yoğurun. Bademden az büyüklükte köfteler yapın. Zeytinyağını ısıtın. Piyaz doğranmış soğanları zeytinyağında yumuşatıp, sarartın. Daha sonra salçayı katıp, ezerek karıştırın. Soğanlı salçaya köfteleri katın ve tencereyi sallayarak 5 dakika pişirin. Domates, kalan karabiber, sirke ve kalan maydanozun yarısını katıp karıştırın ve 5 dakika daha pişirin. Üzerine kalan maydanozu serpip, servis yapın.

Kadayıf
MALZEMELER
*
350 gr. kadayıf
* 100 gr. tereyağı
* 5 çorba kaşığı şeker
* 1 su bardağı fındık ya da badem (iri kıyılmış)
* 1 su bardağı krema
* 1 / 4 su bardağı süt
* 1 paket vanilyalı puding
Büyük bir tavada tereyağını eritin. Kadayıf, şeker ve bademi, kadayıfın rengi hafif sararana kadar sürekli karıştırarak kavurun. Kremayı puding ve sütle birlikte çırpın. 25x35 cm. ebadında bir kaba kadayıflı karışımın yarısını yayın, kremayı üzerine döküp, kalan kadayıfları da üzerine yayın. Alüminyum folyoyla kaplayıp, buzdolabında soğutun. Krema ile süsleyerek servis yapın.

Kabak püresi
MALZEMELER
*
1 kg. kabak (rendelenmiş)
* 1 çay bardağı zeytinyağı
* 2 çorba kaşığı un
* 1 su bardağı süt
* 1 çay kaşığı muskat
* 1/2 çay kaşığı tuz
* 1/2 çay kaşığı karabiber
* 1/2 demet dereotu
Küçük bir tavada rendelenmiş kabakları hiç su koymadan, sadece zeytinyağı ile kısık ateşte pişirin. Unu ilave edip, birkaç kez çevirdikten sonra süt koyup, püre kıvamına getirin. Tuz ve baharatlarını ilave edip, iyice karıştırdıktan sonra dereotu ile süsleyerek servis yapın.