kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 25 Ağustos 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Günaydın 
AYŞE TÜTER

Lezzet Güneşi

Arap bacı
Kakao, karbonat ve suyu karıştırın. Ayrı bir kapta margarin ve şekeri eriyene kadar çırpıp, yumurtayı ekleyin ve iyice çırpın. Vanilya ve portakal kabuğu rendesini ilave edin. Unları margarinli karışımın içine eleyip, üzerine hazırladığınız kakao ve portakal suyunu da ekleyip, iyice karıştırın. Karışımı kağıt kek kalıplarının içine döküp, iyice kabarana kadar yaklaşık 10-15 dakika, önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin ve soğumaya bırakın. Çikolatayı eritip keklerin üzerine yayın ve portakal dilimleriyle süsleyerek servis yapın. 3 kişilik

MALZEMELER

*
1 çorba kaşığı kakao

* 1/2 tatlı kaşığı karbonat

* 1/4 su bardağı su (kaynar)

* 50 gr. margarin

* 1 adet yumurta

* 4 çorba kaşığı tozşeker

* 2 çay kaşığı vanilya

* 1 tatlı kaşığı portakal kabuğu rendesi

* 1/2 su bardağı kepekli un

* 1/2 su bardağı un

* 1/2 su bardağı portakal suyu

* 80 gr. bitter çikolata