kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 28 Ağustos 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Gül'ün Cumhurbaşkanlığı'nın dünyada yankıları

Yeni Haber
Uluslararası ajanslar, Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül'ün Cumhurbaşkanı seçilmesini flaş haber olarak duyurdu...
İngiliz Reuters haber ajansı, TBMM Başkanı Köksal Toptan'ın, Gül'ün 339 oyla Türkiye'nin 11. Cumhurbaşkanı olarak seçildiği yönündeki açıklamasını aktardı.

Reuters, seçim sürecini de anlattığı haberinde, Gül'ün AK Parti'nin iktidara geldiği 2002'den bu yana kendisini saygın bir diplomat olarak kabul ettirdiğini, Türkiye'nin AB ile üyelik müzakerelerinin başlamasını sağladığını yineledi.

Amerikan AP ajansı da Gül'ün Cumhurbaşkanı seçilmesini acil haber olarak verdi. AP de haberinde TBMM Başkanı Toptan'ın oylama sonundaki açıklamasını yayımladı. AFP de oylama sonucunu flaş haber olarak duyurdu.

ALMAN HABER AJANSI FLAŞ HABER OLARAK VERDİ


Alman Haber Ajansı (DPA), Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül'ün Cumhurbaşkanı seçilmesini flaş haber olarak verdi.

Gül'ün 550 kişilik TBMM'de yapılan 3. tur seçimde 339 oy alarak cumhurbaşkanı seçildiğine işaret edilen haberde, Gül'ün bu yılın ilkbaharında cumhurbaşkanı adayı olduğunu açıklamasından sonraki süreç anlatıldı ve Gül'ün biyografisine yer verildi.

"N24" ve "n-tv" adlı özel Alman televizyon kanalları da Gül'ün Cumhurbaşkanı seçilmesine haberlerinde yer verdi. N24 televizyonu, Gül'ün ilk iki turda Cumhurbaşkanı seçimini kazanamadığına, 3. turda ise çoğunluğu sağlayarak bu göreve seçildiğine işaret etti.


PAKİSTAN DEVLET BAŞKANI MÜŞERREF'TEN GÜL'E KUTLAMA MESAJI

Pakistan Devlet Başkanı Pervez Müşerref, Cumhurbaşkanı seçilen Abdullah Gül'e kutlama mesajı gönderdi. Müşerref mesajında, Abdullah Gül'ün 11. cumhurbaşkanı seçilmesinin "cesaretlendirici" olduğunu belirterek, "Seçilmeniz, Türk halkının
adanmış liderliğinize olan güven ve itimadının bir göstergesidir" ifadesini kullandı.

Müşerref, "Pakistan halkı, hükümeti ve şahsım adına bu hayırlı durum nedeniyle en içten tebriklerimi sunmak bana büyük bir mutluluk veriyor" dedi.

Türkiye ve Pakistan'ın derin tarihi ve kardeşlik bağları olduğunu hatırlatan Müşerref, mesajında, iki ülkenin ortak amaçlar güttüğünü ve bölge ve kendi halkları için ortak bir barış, refah ve kalkınma vizyonununa sahip olduğunu bildirdi.

Müşerref, "Bu bağları daha da güçlendirmek ve bu aziz hedeflere ulaşmak için sizinle yakın işbirliği içinde çalışmayı dört gözle bekliyorum" ifadesini kullandı.