kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 28 Ağustos 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Çankaya'da Gül dönemi

Yeni Haber
TBMM Genel Kurulu'nda yapılan 3. tur oylama sonunda 339 milletvekilinin oyunu alan Abdullah Gül, Türkiye Cumhuriyeti'nin 11. Cumhurbaşkanı oldu. TBMM'de askeri törenle karşılanan Gül, anayasadaki Cumhurbaşkanlığı andını okuyarak yemin etti ve resmen görevine başladı. Abdullah Gül cumhurbaşkanlığı görevini 10. Cumhurbaşkanı Sezer'den devraldı. 10 dakika süren törenden sonra Sezer Köşk'ten ayrıldı.

Genel Kuruldaki oylamaya 448 milletvekili katıldı. 24 milletvekili boş oy kullanırken 2 oy geçersiz sayıldı.
Cumhurbaşkanı adaylarının aldıkları oylar şöyle:
AK Parti Kayseri Milletvekili Abdullah Gül: 339
MHP Kayseri Milletvekili Sebahattin Çakmakoğlu: 70
DSP Eskişehir Milletvekili Tayfun İçli: 13

Cumhurbaşkanlığı seçiminin 1. tur oylamasında Abdullah Gül 341, Sebahattin Çakmakoğlu 70, Tayfun İçli ise 13 oy almıştı. Geçen oylamada 23 boş bir de geçersiz oy çıkmıştı. İkinci tur oylamada AK Parti Kayseri Milletvekili Abdullah Gül 337, MHP Kayseri Milletvekili Sebahattin Çakmakoğlu 71 ve DSP Eskişehir Milletvekili Tayfun İçli 14 oy almıştı.
Köksal Toptan, Abdullah Gül'ün Türkiye Cumhuriyeti'nin 11. Cumhurkaşkanı seçildiğini açıkladı.

ÇANKAYA KÖŞKÜ'NDE DEVİR-TESLİM

Türkiye'nin 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, görevi 10. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'den devraldı.

Cumhurbaşkanlığı görevini saat 19.25'te Çankaya Köşkü'ne giriş yapan 11. Cumhurbaşkanı Gül'e, saat 19.30'da başlayan basına kapalı törenle devreden 10. Cumhurbaşkanı Sezer, saat 19.50'de eşi Semra Sezer ile birlikte sivil plakalı araçla Çankaya Köşkü'nden ayrıldı.

Köşk'ten ayrılırken, çalışanlarla vedalaşan Sezer, basın mensuplarına, ''Hepinize esenlikler diliyorum, hoşçakalın'' dedi.

Gölbaşı'ndaki evine hareket eden Sezer'i, Çankaya Köşkü önünde bekleyen bazı sivil toplum örgütü üyeleri, alkışlarla uğurladı.

Sezer, Köşk önünde bekleyen grubun yanından geçerken arabasını durdurarak eşi Semra Sezer ile birlikte arabadan indi. Kendisini bekleyen grubu selamlayan Sezer, bir süre sohbet etti. Gruptakiler, bu sırada ''Türkiye laiktir, laik kalacak'', ''Türkiye seninle gurur duyuyor'' şeklinde sloganlar attı ve Ankara Marşı'nı söyledi. Gruptaki bazı vatandaşların ağladığı görüldü.

GÜL TBMM'DE AND İÇTİ

Türkiye Cumhuriyeti'nin 11. Cumhurbaşkanlığı seçilen Abdullah Gül, Meclis Genel Kurulu'nda and içti.

Cumhurbaşkanı Gül, Meclis Genel Kurulu salonuna TBMM Başkanvekili Cenap Gürpınar'la birlikte geldi. Cumhurbaşkanı Gül, Anayasa'nın 103. maddesinde yer alan şu ant metnini okudu: ''Cumhurbaşkanı sıfatıyla, devletin varlığı ve bağımsızlığını, vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğünü, milletin kayıtsız ve şartsız egemenliğini koruyacağıma, Anayasaya, hukukun üstünlüğüne, demokrasiye, Atatürk ilke ve inkılaplarına ve laik Cumhuriyet ilkesine bağlı kalacağıma, milletin huzur ve refahı, milli dayanışma ve adalet anlayışı içinde herkesin insan haklarından ve temel hürriyetlerinden yararlanması ülküsünden ayrılmayacağıma, Türkiye Cumhuriyeti'nin şan ve şerefini korumak, yüceltmek ve üzerime aldığım görevi tarafsızlıkla yerine getirmek için bütün gücümle çalışacağıma, Büyük Türk Milleti ve tarih huzurunda, namusum ve şerefim üzerine ant içerim.''

Gül'ün ant içme metnini okumasının ardından Meclis Genel Kurulu'nda bulunan milletvekilleri tarafından ayakta alkışlandı.

Gül'ün yemin törenine AK Parti, MHP, DTP milletvekilleri, BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, Bağımsız milletvekilleri Mesut Yılmaz ve Seyid Hamit Geylani katıldı. Milletvekili seçimlerine katılmayan Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullatif Şener'de Bakanlar Kurulu sıralarında yer aldı. Gül'ün oğlu Mehmet Emre Gül de ant içme törenine katıldı.
Törene, Anayasa Mahkemesi Başkanvekili Haşim Kılıç, üyeler Sacid Adalı ve Serruh Kaleli, Yargıtay Başkanı Osman Arslan, Sayıştay Başkanı Mehmet Damar, Yargıtay Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya, Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz, Ankara Valisi Kemal Önal, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek de katıldı. TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, üst düzey bürokratlar, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, eski milletvekilleri ve çok sayıda vatandaş da törene katıldı.

TOPTAN, CUMHURBAŞKANLIĞINA SEÇİLEN GÜL'E MAZBATASINI VERDİ

TBMM Başkanı Köksal Toptan, cumhurbaşkanlığına seçilen Abdullah Gül'e mazbatasını verdi.

Türkiye'nin 11. cumhurbaşkanlığına seçilen Abdullah Gül, TBMM'deki oylamanın ardından Dışişleri Konutu'na geçti.

TBMM Başkanı Toptan, Gül'ün cumhurbaşkanlığına seçildiğine ilişkin 3. tur oylama sonucunun açıklanmasının ardından, Dışişleri Konutu'na giderek Gül'e mazbatasını sundu.

Gül ve Toptan, foto muhabiri ve kameramanlara bir süre poz verdi.Mazbatasını alan Abdullah Gül, saat 18.00'de TBMM'de and içecek.

GAZİANTEP KALESİ'NDEN 21 PARE TOP ATIŞI YAPILDI

Abdullah Gül'ün cumhurbaşkanı seçilmesinin ardından Gaziantep Kalesi'nden 21 pare top atışı yapıldı.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ünsal Göksen, top atışıyla Abdullah Gül'ün Türkiye Cumhuriyeti'nin 11. Cumhurbaşkanı seçilmesini kutladıklarını söyledi.

Göksen, Abdullah Gül'ün cumhurbaşkanlığının Türkiye ve Türk milleti için hayırlı olmasını diledi.

ERDOĞAN: AÇILIŞLARA VE TOPLANTILARA BİRLİKTE GİDECEĞİZ

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''Sayın Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül ile açılışlara ve toplantılara birlikte gideceğiz'' dedi.

Başbakan Erdoğan, TBMM Genel Kurul Salonu'ndan makamına çıkarken basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Erdoğan, Abdullah Gül'ün Cumhurbaşkanı olmasıyla birlikte nasıl bir görüntü oluşacağına ilişkin bir soru üzerine, ''Aslında eskiden de çok istemiştik ama sayın Cumhurbaşkanı ile toplu açılış törenleri ve toplantılarda bir araya gelemedik. Bundan sonra sayın Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül ile açılışlara ve toplantılara birlikte gideceğiz. Bu, çok olumlu bir tablo oluşturacak'' dedi.

ARINÇ: TÜRKİYE İÇİN EN ÖNEMLİ SÜREÇ 11. CUMHURBAŞKANININ PARLAMENTO TARAFINDAN SEÇİLMİŞ OLMASIDIR

TBMM Eski Başkanı, AK Parti Manisa Milletvekili Bülent Arınç, ''Türkiye için en önemli süreç; 11. Cumhurbaşkanının Parlamento tarafından seçilmiş olmasıdır'' dedi.

Kayseri Milletvekili Abdullah Gül'ün cumhurbaşkanı seçilmesini değerlendiren Arınç, Milletvekili Genel Seçimlerinden sonra cumhurbaşkanlığı sürecinin yeniden başladığını belirterek, CHP'nin dışında diğer tüm partilerin cumhurbaşkanı seçimi sürecine katkı verdiklerini söyledi.

Genel Kurula girerek oy kullanan partilere ''demokrasi anlayışlarından dolayı'' teşekkür ettiğini belirten Bülent Arınç, ''Milletvekili olarak bu önemli görevi yerine getirmiş olmanın mutluluğunu yaşıyoruz'' diye konuştu.

ORGENERAL BÜYÜKANIT'IN MESAJI...

Bülent Arınç, ''Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt'ın Zafer Bayramı mesajına'' ilişkin bir soru üzerine ''Mesajları takip etmiyorum. En büyük mesaj; Parlamentonun, Abdullah Gül'ün cumhurbaşkanı seçilmesini ilan etmesidir'' dedi.

Arınç, şöyle devam etti:

''Her güne ait mesajlar olabilir. Bunları ayrıca değerlendirmeye bile gerek yok. Biz Türkiye'de kurumların ne yaptıklarını, nasıl çalıştıklarını, Anayasal kurallar içerisinde hangi görevlerle yükümlü olduklarını çok iyi biliyoruz.

Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül, saat 18.00'de Parlamentoda yemin edecek. Bundan başka bir şeyin düşünülmesi mümkün değil. Türkiye için en önemli süreç, 11. Cumhurbaşkanının parlamento tarafından, 448 milletvekilinden 339'unun oyunu alarak seçilmiş olmasıdır. Bu başarı karşısında söylenecek hiçbir söz bulamadım.''

BAHÇELİ: TBMM CUMHURBAŞKANINI SEÇMİŞTİR. ALLAH HAYIRLI UĞURLU ETSİN

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Abdullah Gül'ün cumhurbaşkanı seçilmesini, ''Allah hayırlı uğurlu etsin'' şeklinde değerlendirdi.

Bahçeli, kuliste gazetecilerin sorusu üzerine, ''Türkiye Büyük Millet Meclisi, cumhurbaşkanını seçmiştir. Allah hayırlı uğurlu etsin'' dedi.

TBMM Genel Kurulunda Gül ile yarışan cumhurbaşkanı adayı MHP Kayseri Milletvekili Sabahattin Çakmakoğlu da Gül'ün, AK Parti'li milletvekillerinin oylarıyla seçildiğini belirterek, ''Bilinen bir şey'' dedi.

''Ben, 'Türk milletindenim' diyenlerin arzuları doğrultusunda aday gösterildim'' diyen Çakmakoğlu, ''Biz, inançlarımız doğrultusunda hareket ettik. Sayısal sonuç itibariyle başka bir şey söylemek doğru değil. Demokraside seçimler de bir araçtır. Bu aracın sonucuna göre bize daha çok iltifat edilmesini, ilgi gösterilmesini, oylarımızın daha çok milletvekilini temsil edecek kadar olmasını arzu ederdik. Olmadığına göre bugünkü tabloyu, seçim sonucunun başka bir sonucu olarak değerlendiriyoruz. Gül'ün cumhurbaşkanı seçilmesi, sayısal tablonun bir sonucu'' şeklinde konuştu.

DTP Grup Başkanı Ahmet Türk ise ''Demokrasi için, özgürlükler için ve demokratik bir cumhuriyetin oluşması için kendisinin 72 milyonu temsil eden bir tavır içinde olmasını istiyoruz. Beklentimiz bu, hayırlı olsun'' diye konuştu.

HAMDİ GÜL: OĞLUM TARAFSIZ OLARAK MİLLETİN HİZMETİNDE OLACAK

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün baba ocağında sevinç var.

Baba Ahmet Hamdi Gül ile Anne Adeviye Gül, Alpaslan Mahallesi'ndeki evlerinde akrabaları ile Abdullah Gül'ün Cumhurbaşkanı seçildiği haberini öğrendiler.

Çok sayıda basın mensubuna açıklama yapan baba Ahmet Hamdi Gül, oğlunun tarafsız olarak millete hizmet edeceğini söyledi.

Oğlunun cumhurbaşkanlığı görevini layığıyla yapacağına inandığını kaydeden baba Gül, ''Millete hayırlı uğurlu olsun. Oğlum artık milletin hizmetinde. Oğlum da tarafsız olarak milletin hizmetinde olacak'' dedi.Zaman zaman heyecanlandığı gözlenen anne Adeviye Gül de milletin Abdullah Gül'ü cumhurbaşkanı seçtiğini bundan da gurur duyduklarını söyledi.

Anne Adeviye Gül, şöyle devam etti:

''Oğlumu millet cumhurbaşkanı seçti, artık tarafsız olarak milletin hizmetinde. Herkesi kucaklayacak. Öyle söz verdi. O sözünden dönmez. Sevinçliyiz, ancak sorumluluğu da ağır. Bunun farkındayız.''

Gül ailesinin yakınları anne Adeviye ve baba Ahmet Hamdi Gül'ü yalnız bırakmayarak sevincini paylaştılar.

Bu arada, Abdullah Gül'ün kardeşi Macit Gül'ün Ankara'ya gittiği öğrenildi.

BOLU TSO BAŞKANI: CUMHURBAŞKANI SEÇİMİNİN TAMAMLANMASI İNŞALLAH EKONOMİYE İYİ YANSIR

Bolu Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Başkanı İlhami Kesen, Cumhurbaşkanı seçiminin tamamlanmış olmasının ekonomiye iyi yansıması temennisinde bulundu.

Kesen, Abdullah Gül'ün 11. Cumhurbaşkanı seçilmesiyle tamamlanan sürecin, ekonomiye iyi yansımaları olacağını beklediklerini söyledi.

İlhami Kesen, ''Cumhurbaşkanı seçiminin tamamlanması, inşallah ekonomiye iyi yansır. Seçimin tamamlanması ve belirsizliğin ortadan kalkması iyi oldu'' dedi.

Bolu Sanayici ve İşadamları Derneği (BOSİAD) Başkanı Adnan Daylan ise, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün, ''Türkiye'ye hayırlı uğurlu olmasını'' diledi.

Cumhurbaşkanı seçim sürecinin tamamlanmasıyla belirsizliğin ortadan kalktığını kaydeden Daylan, ''Piyasalara güven gelecek. İnşallah istikrarın devamı sağlanmış oldu'' diye konuştu.

ATO BAŞKANI: 73 MİLYONU KUCAKLAMASI LAZIM


Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Sinan Aygün, demokrasinin tecelli ettiğini ve demokrasinin çalıştığını belirtirken, ''Bundan sonra Sayın Gül, Türkiye'nin cumhurbaşkanı, 73 milyonun cumhurbaşkanı olmuştur. 73 milyonu kucaklaması lazım'' dedi.

Aygün, Kayseri Milletvekili Abdullah Gül'ün 11. Cumhurbaşkanı seçilmesini değerlendirirken, cumhurbaşkanlığı seçiminin hayırlı olmasını diledi.

Bundan sonra Gül'ün artık yakasındaki rozeti çıkartıp, Türkiye'nin cumhurbaşkanı olması gerektiğini kaydeden Aygün, şöyle devam etti:

''İŞ ALEMİ İLE BÜTÜNLEŞEN CUMHURBAŞKANI BEKLİYORUZ''

''Böyle olacağına da inanıyorum. Cumhurbaşkanlığı kapılarının halka açılması gerekiyor. Halkla bütünleşen bir cumhurbaşkanı olması gerekiyor.Gerekiyorsa, Sayın Demirel ve Özal'ın yaptığı gibi iş adamlarını arkasına alıp, bütün dünya ülkelerini dolaşmasını, anlaşmalar yapmasını istiyoruz. Türk iş aleminin sorunlarına el atan bir cumhurbaşkanı istiyoruz. İş alemi ile bütünleşen bir cumhurbaşkanı bekliyoruz.''

Gül ile TOBB ziyaretinde de bu konuyu konuştuklarını, kendisinden bu mesajları aldıklarına işaret eden Aygün, şunları kaydetti:

''Oturan bir cumhurbaşkanı değil, dolaşan gezen bir cumhurbaşkanı olacağını, öncelikle Türkiye'nin 81 ilini dolaşan bir cumhurbaşkanı olacağını söylemişti. Biz de takipçisi olacağız.

Demokrasi tecelli etmiştir, demokrasi çalışmaktadır. Bundan sonra Sayın Gül Türkiye'nin cumhurbaşkanı, 73 milyonun cumhurbaşkanı olmuştur, 73 milyonu kucaklaması lazım.''

AKBAŞ: GÜL'ÜN SEÇİLMESİ BÖLGE İŞADAMLARI OLARAK BİZLERİ
SEVİNDİRMİŞTİR


Doğu ve Güneydoğu Sanayici ve İşadamları Dernekleri Federasyonu (DOGÜNSİFED) Başkanı Şeyhmus Akbaş, aylardan beri süren Cumhurbaşkanlığı seçimi krizinin, demokratik biçimde sonlandırıldığını bildirdi.

Akbaş yaptığı yazılı açıklamada, şimdiye kadar çeşitli kademelerde devlet tecrübesi edinen, bu alanlarda bilgi birikimi ve deneyimini artıran 11. Cumhurbaşkanı Gül'ün, bu mevkinin gereklerini yapacağı ve ülkenin tümünü kucaklamaya çalışacağına inandıklarını belirtti. Akbaş, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

''Aylardan beri süren Cumhurbaşkanlığı seçimi krizi, demokratik bir biçimde sonuçlandırılmıştır. Gül'ün seçilmesi bölge işadamları olarak bizleri sevindirmiştir. Hepimizin de bildiği gibi bugün dünya küresel ekonominin içinde bulunduğu dönemin oldukça sıkıntılı olduğu ve olası bir krize karşı gerekli önlemlerin alınması gerektiği açıktır.

Bundan sonra ivedilikle yeni kabinenin oluşturulması ve hükümetin icraata başlaması, ülkenin olağan gündemine geri dönülmesini bekliyoruz. Özellikle bölgeler arasında sosyo-ekonomik gelişmişlik farkının azaltılması için acilen atılması gereken adımların atılmasını ve bu konuda seferberlik ilan edilmişcesine çalışılmasını istiyoruz.''

YALÇINTAŞ: İŞ DÜNYASI İÇİN BÜYÜK BİR ŞANS


İstanbul Ticaret Odası (İTO) Yönetim Kurulu Başkanı Murat Yalçıntaş, Abdullah Gül'ün cumhurbaşkanı seçilmesinin, iş dünyası için büyük bir şans olduğunu belirterek, ''Yabancı devlet adamlarının kendi iş adamlarına sağladıkları katkılar herkesin malumudur. Sayın Gül de her zaman iş dünyasını yanında olmuştur ve bundan sonra da olacaktır'' ifadesini kullandı.

Yalçıntaş, Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül'ün, TBMM'de gerçekleşen 3. turda 11. Cumhurbaşkanı olarak seçilmesi nedeniyle yaptığı yazılı açıklamada, Gül'ün cumhurbaşkanı olarak seçilmesinin Türk demokrasisi için önemli bir dönüm noktası olduğunu düşündüğünü belirtti.

''11. Cumhurbaşkanı, TBMM'de sandığın işaret ettiği yönde seçilmiştir. Bir anlamda Türk halkının iradesi, TBMM'de tecelli etmiştir. Milletin dediği olmuştur'' görüşünü aktaran Yalçıntaş, Abdullah Gül'ün birçok bakanlıkta bulunmuş ve Başbakanlık yapmış bir devlet adamı olarak çok zengin deneyimleri olduğunu ifade etti.

Yalçıntaş, ''Sayın Gül'ün cumhurbaşkanı seçilmesi Türkiye için önemli bir şanstır. İş dünyamız için büyük bir fırsattır. Sayın Gül, vizyonu, güvenilir ve dışa dönük kişiliği, uyumlu ve uzlaşıcı yapısıyla, Türkiye'nin gelişmesine önemli katkılar sağlayacaktır'' değerlendirmesinde bulundu.

İş dünyası olarak Abdullah Gül'ü, Dışişleri Bakanlığı ve Başbakan Yardımcılığı yaptığı dönemde daima yanlarında gördüklerini ifade eden Yalçıntaş, şöyle devam etti:

''Sayın Gül'ü Türkiye'nin en önemli makamında, daha güçlü olarak yine yanımızda göreceğimize inanıyoruz. Özellikle dış dünyada iş dünyasının gücüne güç katacaktır. Zira, yabancı devlet adamlarının kendi işadamlarına sağladıkları katkılar herkesin malumudur. Sayın Gül de her zaman iş dünyasını yanında olmuştur ve bundan sonra da olacaktır.''Yalçıntaş, cumhurbaşkanın seçilmesi sırasında muhalefetin gösterdiği yapıcı tavrın da ülke için önemli bir hizmet olduğuna işaret ederken, Meclis'te grubu bulunan partilerin bu seçim sürecindeki yapıcı yaklaşımları ve demokrasiyi önceleyen söylemlerinin, Türkiye'yi yapay bir krizin içinden başarıyla çıkardığını kaydetti.

TİSK GENEL BAŞKANI: EN BÜYÜK BEKLENTİMİZ GÜL'ÜN TÜRKİYE'NİN TAMAMINI KUCAKLAMASIDIR

Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) Genel Başkanı Tuğrul Kudatgobilik, ''Sayın Cumhurbaşkanından en büyük beklentimiz, Türkiye'nin tamamını kucaklayan, partiler ve siyaset üstü bir bakış açısıyla ülkemizin çok hassas konusu olan laik, demokratik ve cumhuriyetçi çizgiyi büyük bir sağduyu ile sürdürmesi ve ülkemizin vazgeçilmez hassasiyetlerine karşı duyarlı davranmasıdır'' dedi.

Kudatgobilik, yaptığı açıklamada, Abdullah Gül'ü, TBMM tarafından Türkiye Cumhuriyeti'nin 11. Cumhurbaşkanı olarak seçilmesi nedeniyle kutladıklarını bildirdi.

Tuğrul Kudatgobilik, başlıca beklentilerinin Türk sanayinin ve özellikle de ihracata dayalı sanayinin durumunu kuvvetlendirerek, Türk mal ve hizmetlerini ön plana alacak sanayi ve istihdam dostu politikalardan yana olması olduğunu kaydetti.

Kudatgobilik, şunları kaydetti:

''Diğer taraftan, Sayın Cumhurbaşkanınından bir başka beklentimiz, Türk sanayinin ve Türkiye'nin uluslararası platformlarda öne çıkarılmasında ve özellikle kendisinin geçen 5 yıl zarfında olduğu Türkiye-Avrupa Birliği ilişkilerinin tekrar rayına oturtulması ile tam üyelik vizyonundan asla taviz vermeden Türkiye'nin uluslararası sistemde layık olduğu yere getirilmesinde güçlü bir rol oynamasıdır.

Unutulmamalıdır ki, dünyada yeni dönem kuvvetli ekonomiler dengesiyle şekillenecektir. Bu bakımdan, Sayın Cumhurbaşkanının uluslararası ekonomik konularda da aktif olarak rol alması ve bu süreçte Türk sivil toplumu ile işbirliği ve koordinasyon içinde çalışması en büyük temennimizdir.''

ODA BAŞKANLARI SEVİNÇLE KARŞILADI

Kayseri Milletvekili Abdullah Gül'ün cumhurbaşkanı seçilmesi, Kayseri'de sevinçle karşılandı.

Sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, oda başkanları, sanayici ve iş adamları Abdullah Gül'ün 11'inci Cumhurbaşkanı seçilmesini memnuniyetle karşıladıklarını bildirdiler.

Kayseri Sanayi Odası Başkanı Mustafa Boydak, hemşehrileri Gül'ün cumhurbaşkanı olmasının kendilerini memnun ettiğini belirterek, ''Yeni cumhurbaşkanımız Türkiye'ye hayırlı olsun. Hemşehrimizin cumhurbaşkanı olması, bizleri memnun ediyor. Bu makamın hakkını verecek bir hemşehrimiz olmasından gururluyuz. İş dünyası da sevinçli. Çünkü sayın Gül, sanayici ve iş adamlarıyla yakından ilgilenip, sorunlarının çözümü konusunda elinden geleni zaten yapmıştı. İş adamlarımızın yurt dışında rekabette avantaj elde ettiğine inanıyorum'' dedi.

Genç Sanayici ve İş Adamları Derneği Kayseri Şubesi Başkanı Ömer Dengiz de, ''Abdullah Gül'ün, bu makam için biçilmiş kaftan'' olduğunu belirterek, vatana millete hayırlı olmasını diledi. Gül'ün bu görevi layığı ile yapacağından hiç şüphelerinin olmadığını ifade eden Dengiz, Türkiye'nin bugünden itibaren yeni bir ivme kazandığını söyledi.Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği Kayseri Şubesi Başkanı Şaban Çopuroğlu ise kendisinin yurt dışında olduğunu belirterek, ''Burada Türk arkadaşlar Gül'ün cumhurbaşkanı olmasını sevinçle karşılıyor. Daha önce Gül'ün cumhurbaşkanlığı adaylığına pankartlı destek vermiştik. Şimdi de bastırdığımız bin 500 afişi iş yerlerine asacağız. Ayrıca 3 büyük boy afişi de kentin değişik noktalarına asacağız. Milletimize hayırlar getirsin, iş dünyasının gözü aydın'' diye konuştu.

Kayseri Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Hasyüncü de Abdullah Gül'ün, birikimiyle bu görevi en güzel şekilde yapacağına inançlarının tam olduğunu bildirdi.

Hasyüncü, ''Sevinçliyiz, çünkü biz sanayicileri, dünyayı anlayan ve dünyanın da anladığı bir cumhurbaşkanımız var artık. Yurt dışında Türkiye'nin sesi daha fazla duyulacaktır'' dedi.

BOYDAK Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hacı Boydak da Gül'ün cumhurbaşkanı seçilmesiyle ilgili şunları söyledi:

''Hemşehrimiz, Abdullah Gül'ün cumhurbaşkanı adayı olduğu ilk andan beri kendisini bu yolda desteklemiş ve Türkiye'nin önünü açacağını söylemiştik. Hayırlı olsun, Kayseri için Türkiye için büyük bir şans. Artık önümüz açık.''

Tarihi Kayseri Lisesinin 2. cumhurbaşkanını çıkardığını ifade eden Kayseri Lisesi Müdürü Ömer Güven de, ''Abdullah Gül'ün cumhurbaşkanı seçilmesi okulumuzda sevinçle karşılandı. Tarihi Kayseri Lisesi, merhum Turgut Özal'dan sonra 2. cumhurbaşkanını çıkardı. Turgut Özal da, Abdullah Gül de okulumuzun öğrencileriydi. Okulumuz aynı zamanda 2 cumhurbaşkanı ve 2 başbakan çıkaran tek lise. Bu geleneğin devam etmesini umuyoruz'' diye konuştu.

Aydınlar Ocağı Kayseri Şubesi Başkanı Ünal Tayfur ise ''Bir Anadolu insanının cumhurbaşkanı seçilmesi, Türk milletini sevindirmiştir. Biz de Abdullah Gül'ün cumhurbaşkanı seçilmesini sevinçle karşılıyoruz. Kayserili bir cumhurbaşkanı, Türkiye'ye yeni bir ivme kazandıracak. Hayırlı olsun'' dedi.

AKGERMAN: GÜL'ÜN 11. CUMHURBAŞKANLIĞINA SEÇİLMİŞ OLMASINI BÜYÜK BİR MEMNUNİYETLE KARŞILADIK

Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Akgerman, Abdullah Gül'ün Cumhurbaşkanı seçilmesini değerlendirirken, ''Reel sektörün hızla büyüdüğü bu dönemde, ekonomik gelişim sürecinin sürdürülebilir kılınması ve AB'ye tam üyelik hedefinden şaşmadan ilerlenmesi yönündeki girişimleri, cumhurbaşkanlığı makamında da destekleyeceğinizden eminiz'' dedi.

Akgerman, Abdullah Gül'ün, Türkiye Cumhuriyeti'nin 11. Cumhurbaşkanı seçilmesi nedeniyle yayınladığı tebrik mesajında, Gül'ün 11. Cumhurbaşkanlığına seçilmiş olmasını, büyük bir memnuniyetle karşıladıklarını belirtti.

Dışişleri Bakanlığı görevinde iken Abdullah Gül'ün uzlaştırıcı ve birleştirici kişiliği sayesinde, Türkiye'nin küresel düzeyde temsili ve ara buluculuğunun, genel kabul ve takdir gördüğünü ifade eden Akgerman, mesajında şunları kaydetti:

''Bu vasıflarınızı, yeni görevinize de yansıtacağınıza ve Anayasamızın Cumhurbaşkanı'na verdiği 'devlet organlarının düzenli ve uyumlu çalışmasını gözetme' görevinde de etkin şekilde kullanacağınıza olan inancımız tamdır.

Reel sektörün hızla büyüdüğü bu dönemde, ekonomik gelişim sürecinin sürdürülebilir kılınması ve 'AB'ye Tam Üyelik' hedefinden şaşmadan ilerlenmesi yönündeki girişimleri, Cumhurbaşkanlığı makamında da destekleyeceğinizden eminiz. Devletimizin ve milletimizin birliğini en iyi şekilde temsil edeceğinize olan şaşmaz inancımızla, bu onurlu görevinizde başarılar dileriz.''

KUMKAPI'DAKİ BALIKÇILAR GÜL'ÜN CUMHURBAŞKANI OLMASINI SEVİNÇLE KARŞILADI

Kumkapı'da bulunan balıkçılar büyük sevinç yaşıyor. Abdullah Gül'ün cumhurbaşkanı seçildiği meclis oturumunu büyük bir heyecanla takip eden balıkçıların oylama sonunda keyiflerine diyecek yoktu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın düşüncelerini aldığı Kumkapı'daki balıkçılar cumhurbaşkanlığı seçim sürecini de yakından takip etti. Bugün nihayete eren seçimi de Kumkapı Balıkçılar Derneği lokalinde hep birlikte takip ettiler. TBMM'deki oylamayı izleyen balıkçılar sonuçların belli olmasının ardından Abdullah Gül'ü ayakta alkışladı. Esnaf bir yandan oylamayı izlerken diğer yandan da kendi aralarında CHP'yi eleştirmeleri dikkat çekti.

Abdullah Gül'ün cumhurbaşkanı seçilmesini zaten beklediklerini belirten balıkçılar yine de televizyonda sonuçların açıklanmasını heyecanla beklediklerini dile getirdi. Gül'ün seçilmesi ile sevinen balıkçılar onun çok iyi bir cumhurbaşkanı olacağına inandıklarını belirti. Gül'ün güleryüzlü eve deneyilmli olduğuna işaret eden balıkçılar, "Türkiye en iyi cumhurbaşkanını seçmiştir. Ülkeye hayırlı uğurlu olsun. Şimdiye kadar büyük hizmetler veren Abdullah Gül cumhurbaşkanı olarak da çok iyi bir şekilde çalışacaktır." dedi.