kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 27 Ağustos 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Polat Bilgin - Begüm Birgören

Nazım Hikmet'in 'Kara Yılan'ı...

BÜLENT İPEK MAGAZİN
atv'nin yeni sezon dizilerinden 'Kara Yılan' Nazım Hikmet'in 'Kuvayi Milliye Destanı'na da konu olmuş. 'Kara Yılan' destanın ilk bölümünde anlatılıyor..
İLİŞKİLİ HABERLER
Nazım Hikmet'in 'Kara Yılan'ı...
atv Nazım Hikmet'in yazdığı Kara Yılan efsanesini şimdi dönem şartlarına uygun olarak dizi film yapıyor. Antep'in Kurtuluş Savaşı'nda ilgalci Fransızlar'a karşı verdiği mücadelenin kahramanı; 'Kara Yılan'ın efsanesi, o yıllarda dilden dile yayılmış ve Nazım Hikmet'e de ilham olmuştu.

PLATO KURULUYOR
'Kara Yılan' efsanesine, Nazım Hikmet'in yazdığı Kuvayi Milliye Destanı'nın birinci bölümünde yer veriliyor. Destanda Kara Yılan'ın dışında Kambur Kerim, Arhavili İsmail gibi Kurtuluş Savaşı'nın diğer kahramanlarının hikayeleri de bulunuyor. Son yılların en büyük bütçeli dizisi olarak çekilecek 'Kara Yılan' için İstanbul'da 2500 metrekarelik alanda tarihi Antep ve İstanbul sokakları inşa ediliyor. Dizinin çekimleri İstanbul, Gaziantep, Kahramanmaraş ve Şanlıurfa'da yapılacak. Proje tasarımını Tomris Giritlioğlu'nun üstlendiği dizinin yönetmenleri Taylan Biraderler... Kara Yılan'ı Kurşun Yarası'ndaki kaymakam rolüyle izlediğimiz Bülent İnal canlandırıyor. Dizide Begüm Birgören, Polat Bilgin, Ezgi Çelik ve Serap Aksoy da var.