kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 27 Ağustos 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Türkan Şoray'la oynamak hayatımın fırsatıydı

ZEYNEP ALKAN GÜNAYDIN
atv'de yayınlanan 'Senden Başka' dizisinin sempatik 'Hayriye'si Ezgi Mola tam bir Türkan Şoray hayranı... Genç oyuncu, 'Hayatımın Kadınısın' adlı filmde başrolü paylaştığı Şoray'ı yere göğe sığdıramıyor..
atv'nin sevilen dizisi 'Senden Başka'da Hayriye'yi canlandıran genç oyuncu Ezgi Mola'nın yıldızı her geçen gün biraz daha parlıyor. Geçen yıl 'Hayatımın Kadınısın' adlı sinema filminde Türkan Şoray ve Uğur Yücel'le başrolü paylaşan ve bir de ödül kazanan Mola'ya bakan herkes Sultan'ın gençliğine benzetiyor. Şoray'ı yere göğe sığdıramayan Ezgi Mola, 'Uğur Yücel ve Türkan Şoray'la birlikte çalışmak çocukluk hayalimdi. Bu hayatımın en büyük fırsatıydı' diyor.

* İlk diziniz 'Karate Can'la oyunculuğa başladınız. Bu noktaya gelene kadar asıl bir süreçten geçtiniz?
Kartal Tibet'in dizisi 'Karate Can'la güzel bir deneyim yaşadım. Kartal Tibet gibi usta bir yönetmenle çalışmak henüz liseye giden biri için iyi bir deneyim. Daha sonra 'Sultan Makamı', 'Sevinçli Haller' en son da 'Hırsız-Polis'te oynadım. 'Hokkabaz' ve 'Organize İşler' ve 'Hayatımın Kadınısın' gibi sinema filmlerinde rol aldım.

* Hayatımın Kadınısın'da Türkan Şoray'la oynadınız ve birçok insan sizi Sultan'ın gençliğine benzetti. Teklif bu sebeple mi size yapıldı?
Teklifi Uğur Yücel yaptı... 'Hırsız Polis' dizisinde beraber çalışıyorduk. Herhalde fizik olarak benzerliğimi göz önüne almıştır. Ama oyunculuğumu da beğendiğini her fırsatta söylüyordu. Çocukken, 'Uğur Yücel'le çalışıcağım ve Türkan Şoray'ın kızı olacağım' derdim... Bir sabah aradı beni. 'Ben Uğur Yücel' dedi. Uyku sersemi yataktan düştüm... Öyle şaşırdım ki!

* Ya sonrası?
Hayatımdaki en büyük deneyimdi. Türkan Şoray'la beraber çok büyük bir adım attım. Onunla oynamak demek, Türk Sineması'yla oynamak demektir. Ekrana bakıp onu izlerken nasıl bir kadın, nasıl bir oyunculuk diye düşünürdüm. 23 yaşındaki bir insan için kariyerinde olabilecek en güzel şeydi.

BU FİLMLE ÖDÜL ALDIM
* Bu 2006 yapımı projenizin size deneyimden başka artısı oldu mu?
Bana bir ödül getirdi bu proje. Sadri Alışık 'En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu' ödülünü aldım.

* Şu anki projeniz olan 'Senden Başka'ya gelelim. Teklif nasıl geldi?
Ödül töreninden bir gün sonra casting direktörü; Harika Uygur bu projede Saadet Işıl Aksoy'la iyi bir ikili olabileceğimizi düşünmüş. Gerçekten de öyle oldu. Çok iyi anlaşıyoruz.

* İnsanlar 'Saadet mi daha güzel yoksa Ezgi mi?' konuşuyor. Siz aranızda bunun sohbetini yaptınız mı hiç?
Hiç öyle bir konu geçmedi. Zaten şu an yanımızda olsa Saadet, 'Yok sen güzelsin', 'Aaa... olur mu öyle sen güzelsin' diye birbirimize iltifat ederdik. Saadet'i çok beğeniyorum. Bence çok güzel ve çekici bir kız. Kendimle de bir sorunum yok. İkimizin rolleri çok farklı.

* Rolünüze nasıl hazırlanıyorsunuz? Hazırlanırken çok Türk filmi izlediniz mi?
Açıkçası bizim diziye hazırlık aşamamız çok fazla olmadı. Bu yüzden bu şekilde hazırlanmam mümkün olmadı. Ben zaten Türk filmlerini ne zaman denk gelsem izlerim. Dizi ilk başladığında, size karakterlerin belirgin özelliklerini veriyorlar ve artık gerisi sizin hayal gücünüze ve yaratıcılığınıza kalmış bir şey oluyor. Rol kesmeyi, pozlar vermeyi sevmiyorum. Ayrıca herhangi bir sahnem hiç estetik olmayabilir, ama ben bunun kaygısıyla oynamıyorum. Eğer iyi oynuyorsanız insanlara onu yansıtırsınız.

* Murat ve Hayriye'nin aşkı yalan üzerine kuruldu. Sizce işin içinde aşk olduğunda insanların daha dürüst olmaları gerekmez mi?
Hayriye'nin kendince haklı tarafları var. Bir yandan acımasız, bir yandan da aslında içinde çok saf ve temiz kalpli. Baba baksıkı görüyor, fakirler... Üstelik bu kız bir giyim mağazasında tezgahtarlık yapıyor. Yanına gelen giden kızlar, zengin ve çok bakımlılar. Parada pulda gözüm yok diyen insan bile bunu hayal eder. Ne kızabiliyorum, ne de tasvip edebiliyorum.

HAYRİYE'YE KIZAMAM
* Yerinde olsaydınız onun yaptığı gibi mi yapardınız?
Yaptığı şeylerin bazılarını ben yapmam ama ona da kızamam. Çünkü; kendine göre haklı sebepleri var. Bu kız üniversite okamamış, konumunu biliyor. Benim böyle bir arkadaşım olsa: 'Canın sağolsun' demekten başka bir şey yapamam.
Haberin fotoğrafları