kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 23 Ağustos 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Dinç Bilgin

"Dinç Bilgin'in borcu temizlenecek, Turgay Ciner ile helalleştik"

TMSF Başkanı satışla Bilgin'in borçlarının biteceğini belirtirken Ciner ile anlaştıklarını açıkladı..
TMSF Başkanı Ahmet Ertürk, Turgay Ciner ile anlaşmaya vardıklarını belirtirken. satış sonrasında Dinç Bilgin'in borçlarının ise tasfiye edilmiş olacağını belirtti. Ertürk şöyle konuştu: "Bilgin için öncelikli olan, satıştan çıkacak rakamdan TMSF ve kamu kurumları, vergi dairelerine olan borçlarının ödenmesi. İhale modelimizde de bu imkân var. Eğer beklentilerimizin altında bir rakam çıkmazsa bunu karşılayabileceğiz. Bilgin'in bize ve diğer kurumlara olan borçlarını temizleyeceğiz. Üçüncü taraflara olan borçlar konusunda bir şey diyemem. Daha büyük bir satış rakamı elde edilirse bunlarla ilgili bir çalışma yapılabilir. Merkez Grubu'ndan alacaklı kuruluşlar ve alacaklılar alacaklarını öncelikli olarak tahsil edecekler." TMSF Başkanı Ahmet Ertük şu mesajları verdi:

* DAVALARDAN FERAGAT: Hem Turgay Ciner'le hem de Dinç Bilgin ile görüştüm. Ciner ya yargı sürecine devam edecek ya da uzlaşmaya yanaşacaktı. Kendi açısından uzlaşmayı makul gördü. Tercihimiz de bundan yanaydı. Uzlaşmanın şartları oluştu. İhaleye girip girmeme değil. Davaları uzlaşarak sona erdirme ve bazı varlıkları kendisine iade konusunda anlaştık. Grubun içindeki bazı varlıkları, Kanal 1, Sefaköy'deki stüdyolar, Bugün gazetesinin kiracı olduğu bina ve gruba koyduğu nakit para iade edilecek. Ciner'in ödediği para konusu üzerinde çalışılıyor. Bunda da üç aşağı beş yukarı anlaşmaya yaklaştık. Karşılıklı davalardan vazgeçeceğiz. Biz onları ibra edeceğiz. Karşılıklı olarak ihtilafları sona erdireceğiz. İhaleye çıkmadan da bunu gerçekleştireceğiz.

* CİNER'İN PARASINI İADE EDECEĞİZ: Gruba 1 Nisan'da el konuldu. Bugünü hiçbir zaman unutamam. Ciner'le helalleşiyoruz. Turgay Bey de bunu istiyor. Çünkü, Turgay Ciner bir işadamı kamu ile daha fazla ihtilaf yaratmayı istemediklerini biliyorum. Ama haklarının da iade edilmesini istiyor. Biz de onu uygun görüyoruz.
Haberin fotoğrafları