kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 23 Ağustos 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Fed Başkanı Ben Bernanke

Dört dev banka Fed'e destek çıktı

Para borç verme faizlerinde indirime giden Amerikan Merkez Bankası, dört dev banka Citigroup, JP Morgan Chase, Bank of America ve Wachovia'ya 500'er milyon dolar kredi verdi..
Amerikan Merkez Bankası (Fed) Citigroup, JP Morgan Chase, Bank of America ve Wachovia'ya 500'er milyon dolar kredi verdi. Finansal piyasalardaki likidite sıkışıklığını gidermek için geçtiğimiz günlerde para borç verme faizlerinde indirme giden Fed, daha önce de Deutsche Bank'a kredi kullandırmıştı. Likidite sorunu yaşamadıklarını söyleyen bankalar, kredibilitelerinin olduğunu açıklayarak, diğer bankaların da kredi kullanmasının önünü açtıklarını bildirdi. Citibank yatırımcılarına yaptığı açıklamada, "Citibank piyasaların zorda olduğu dönemlerde nakit aktardığı için mutluluk duyuyor. Müşteriler ve finansal piyasalar ihtiyaç duyduğu sürece nakit aktarımına devam edecek" denildi.

'CESARET VERDİK'
Diğer üç bankada Citi'den sonra yazılı bir açıklamada bulunarak, "İnanıyoruz ki böyle bir dönemde piyasalara önderlik ederek Fed'in bu olanağının diğer finansal kuruluşlar tarafından da kullanılmasını cesaretlendirmek bizim için önemli" denildi.