kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 23 Ağustos 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Dalga notları

'Dalga büyümeyi etkiler'
ULUSLARARASI Para Fonu (IMF) Birinci Başkan Yardımcısı John Lipsky, ABD'de patlak veren kredi krizinin global büyümeyi etkileyebileceğini söyledi. Lipsky özellikle gelişmekte olan ülke piyasalarının dalgalanmaya iyi dayandığını ancak global dünyada olumsuz etkilerin yayılmasının an meselesi olduğunu belirtti. Lipsky piyasalarda yaşanan olumsuz gelişmelere rağmen küresel ekonominin hala iyi durumda olduğuna işaret etti.

Satın alma borsayı zıplattı

YURTDIŞINDA likidite krizine rağmen şirket satın almaların sürmesi ve CarrefourSA'nın Migros ile ciddi olarak ilgilendiği haberi İMKB-100 endeksini yüzde 3.57 zıplattı. Dün en çok değer kazanan borsa olan İMKB bin 617 puan yükselerek 46 bin 881 puana çıktı. Dünya borsalarında da Amerikan Merkez Bankası'ndan gelen olumlu haberler yükseliş getirdi. Londra Borsası yüzde 1.3, Paris Borsası yüzde 1.7, Frankfurt Borsası yüzde 1.05 yükseldi.

Lehman, mortgage şirketini kapattı

ABD'NİN dördüncü büyük yatırım bankası olan Lehman Brothers, mortgage iştiraki BNC Mortgage LLC şirketini kapattığını açıkladı. Şirketten yapılan açıklamada karar sonrasında BNC Mortgage'in 23 ofisinin kapatılmasıyla bin 200 çalışanının işine son verileceği belirtildi. Lehman Brothers operasyonun maliyetinin toplam 50 milyon dolar olacağının da altını çizdi. BNC şirketinin internet sitesinde müşterilere yönelik olarak, 'Artık kredi kullandırmıyoruz' açıklaması yer aldı. Lehman Brothers, mortgage krizinden etkilenen son büyük yatırım bankası oldu.