kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 19 Ağustos 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
TEŞEKKÜR BELGESİ ALDI Kuylulu, Türkiye'deki olayların aksine Kore Cumhurbaşkanı'ndan ülkeleri adına savaştığı için teşekkür belgesi aldığını söyledi.

Bu defa da geçim savaşı için Kore'ye

İbrahim KARSLIOĞLU
Erzurumlu 76 yaşındaki Kore gazisi Cuma Kuylulu, 270 YTL'lik gazi maaşıyla geçinemeyince yerleşmek için Güney Kore Büyükelçiliği'ne başvuru yaptı..
Erzurumlu Kore gazisi Cuma Kuylulu (76), aldığı 270 YTL tutan gazilik maaşıyla geçinemeyince, Güney Kore'ye yerleşmeye karar verdi. Kuylulu, bacağına ve göğsüne isabet eden şarapnel parçaları nedeniyle eski sağlığına hiçbir zaman kavuşamadığını ve aldığı maaş yetmediği için zor şartlar altında yaşamaya çalıştığını belirtti.

'BİR KANEPEM BİLE YOK'
Evinde oturacak bir kanepesi dahi olmadığını söyleyen Kuylulu, "Güney Kore Cumhurbaşkanlığı gönderdiği beratla, savaşa katıldığım için teşekkür ediyor ama devletimiz bizim sesimizi duymuyor. Ben de Güney Kore Büyükelçiliği'ne müracaat ederek, bu ülkeye yerleşmeye karar verdim" dedi.

BAŞBAKAN'A MEKTUP
Başından iki evlilik geçen, 3 çocuk babası Kuylulu sokaklarda seyyar kasaplık yaparak evini geçindirmeye çalıştı. Aylık 250 YTL kirası olan sobalı bir evde, biri sara hastası diğeri işsiz iki çocuğuyla zor şartlar altında yaşamaya çalışan Kuylulu, devletin verdiği maaşın hiçbir ihtiyacını karşılamadığını söyledi. Geçtiğimiz ay Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a yaşadığı durumu anlatan bir mektup yazan Kuylulu, kendisine cevap verilmemesine kırgın olduğunu belirtti. Kuylulu şöyle konuştu: "Bir ekmeğe muhtaç olacağım günlerin geleceğini aklımın ucundan bile geçirmezdim. Ama şimdi başkalarının desteğini ve uzatacağı yardım elini bekler oldum."