kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 19 Ağustos 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Alışverişin kalbi yabancı markalara teslim oldu

SİNAN ÖZEDİNCİK
Dünyanın en pahalı alışveriş caddelerinden olan Abdi İpekçi Caddesi, milyon dolarlık marka savaşlarına sahne oluyor. Yabancı markaların yarıştığı caddede Türk markaların sayısı bir elin parmaklarını geçmiyor..
İLİŞKİLİ HABERLER
Alışverişin kalbi yabancı markalara teslim oldu
İstanbul Nişantaşı'ndaki Abdi İpekçi Caddesi, dudak uçuklatan kira ve satış bedelleriyle, New York'un 5th Avenue'sü, Paris'in Champs Elysees'si, Londra'nın Oxford Street'i gibi caddeler ile birlikte dünyanın en pahalı ve lüks alışveriş caddeleri listesinde yer alıyor. Öyle ki, adını Osmanlı Ordusu'nun atış talimlerini yaptığı bölgeden alan Nişantaşı'ndaki bu cadde, lüks markaların savaş alanı haline geldi.

YABANCININ GÖZDESİ
Bir yabancı marka, Türkiye'ye giriş yapacaksa, ilk işi burada yer aramak oluyor. Son olarak Orjin Grup, şu an Hugo Boss mağazasının bulunduğu binayı boşaltarak Louis Vuitton'a kiraya vermek üzere anlaştı. Ayrıca biri Kırıntı adlı restoranın yanında olmak üzere iki bina satın aldı. Her iki binayı da önemli markalara kiraya verecek. Hatta Türkiye pazarına girme hazırlıkları yapan H&M ve Harvey Nichols ile görüşmeler başlamış bile. Bu yoğun talep yüzünden caddedeki fiyatlar inanılmaz yükselmiş, emlaklar inanılmaz değerlenmiş durumda. Örneğin, Orjin Grup, Kırıntı'nın yanındaki meşhur Kızılay Apartmanı'ndaki son bir daireyi tahliye etmek için mülk sahibine tam 2 milyon dolar vermiş. İstanbul'daki ilk örnek apartmanlardan biri Kızılay Apartmanı. 1900'lerin başında yapılan apartmanda merkezi çöp toplama sistemi bile mevcut. Bunun dışında altında Vakko'nun bulunduğu Maltepe Apartmanı da 20 milyon Euro'ya satılık. İddialara göre, D&G mağazasını açabilmek için aylardır Nişantaşı'nda yer arayan Cem Boyner de 65 bin dolara kiralık bir bina tutmuş.

CARTIER MAĞAZA AÇACAK

Dünyaca ünlü mücevher ve saat markası Cartier, Türkiye'deki ilk mağazasını Nişantaşı'nda açacak. Cartier'in adresi ise Beymen Brasserie'nin karşısındaki Mavi Cafe'nin yeri. Kafe, Cartier'e 550 bin dolar bedelle devretti yerini. Ünlü markanın burası için aylık 45 bin dolar kira ödemesi bekleniyor. Bu arada Chanel ve Fendi'cilerin de mağaza açmak için yer aradığı bilinen bir başka gerçek.