kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 19 Ağustos 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
HINCAL ULUÇ
Hıncal'ın Yeri

Erkekler çapkın mı, palavracı mı?..

Başlığı International Herald Tribune'de okuyunca daldım tabii.. Onlar "Erkekler Kazanova mı, yalancı mı" diye atmış.. Eklemiş.. "Yanıt matematikte.."
Şimdi, çapkınla, palavranın matematiksel yanı ne ola ki..
Emre Altuğ kardeşimiz, çapkınlık yapmak için Akmerkez'deki özel dairesine 40 bin dolar verip üç top model çağıran ve özel defile yaptıran iş adamına itiraz etmişti ya.. "O suratla çapkınlık yapılmaz" diye.. Ben de Emre'ye itiraz etmiştim anında, "Çapkınlık tiple değil, parayla, genelde de baba parasıyla yapılır" demiştim.. Matematik o işte mi kullanılıyor acaba?.. Para saymak için yani..
Okudum. Yazı ciddi..
Yazar Gina Kolata daha girişte diyor ki, "Erkek doğuştan azgındır. Genetik stratejileri, genlerini mümkün olan en geniş, en uzak alana yaymaktır.."
Elhak doğru.. Avrupa içlerine dalan akıncılarımız, Amerika'ya kadar uzanan korsanlarımız Türk genlerini yaymak kutsal amacında değiller miydi?.
Kadında strateji değişikmiş. O bir bebek sahibi olmak ve onu büyütmeye programlıymış. Bunun için de ona bir erkek yetermiş.
Bilim adamları araştırmışlar, bu sahiden böyle mi, diye..
Bir araştırmayı Amerikan devleti yapmış. Sonuç.. Bir erkek, ömrü boyu ortalama 7 kadınla beraber olurmuş.. Bir kadın ise, 4 erkek tanırmış..
İngiliz araştırmacılar da yapmış ayni işi.. Erkekler ömür boyu 12.7 kadın tadar çıkmış, sonuç.. Kadınlarsa 6.5 erkek..
Yani..
Sonuçlar bilinen, tahmin edilenleri doğruluyor.. Doğruluyor da, matematikçiler itiraz ediyorlar..
"Kadın, erkek sayısının aşağı yukarı eşit olduğu bir toplumda, kadının hayatına giren erkeklerle, erkeğin hayatına giren kadınların sayısının farklı olması mantık olarak mümkün değil" diyorlar.
Matematiksel örnek veriyorlar.
Mezuniyet balosunda genç kızların dans ettikleri erkeklerin sayısı E olsun.. Erkeklerin dans ettikleri kızların sayısına da K diyelim.
Teorem: K = E İspatı:
E ve K'nın ikisi de D'ye, yani çiftlerin yaptığı dans sayısına eşittir de ondan.
Matematik aynen öyle diyor.. Yani sayı eşit olmalı.. Niye araştırmalarda erkekler kadınları nerdeyse katlıyor eş sayısında o zaman?
Yanıt verenlerden biri Sevgi Aral!..
O kim mi?..
ABD Salgın Kontrol ve Önleme Merkezi Seksüel İlişkilerle Bulaşan Hastalıklar Bölümü Başkan Yardımcısı..
Diyor ki..
"Erkekler anketin yapıldığı toplum dışında da kadın bulurlar. Fahişelerle yatarlar. Başka ülkelere gider, orda yatarlar. O zaman sayıları artar.."
Bir tahmini daha var, Sevgi Hanım'ın..
"Erkekler ilişki kurdukları kadınların sayısını abartma eğilimindedirler. Kadınlarsa tam tersine, eksik söylemeyi tercih ederler."
Sevgi Aral'a göre erkeklerin daha fazla eşli oldukları kesin, ama fark bu kadar büyük değil.
Matematikçiler bunu da kabullenmiş görünmüyor.. "Fahişe etkisi, nerdeyse iki misli fark yaratmaz" diyorlar. "Bu rakamlara inanılmaz. Erkeklerin bu ekstra eşleri uzaydan mı geliyor?."
Matematiksel izah, erkeklerin palavracılığı.. "Bir kadınla yatıp, iki söylüyorlar. Buna karşılık kadınlar ilişkilerini kendilerinden bile saklamak eğiliminde, bu yüzden bazı erkekleri soru dışında kabul edip, eksik konuşuyorlar."
Benden bu kadar..
Ötesini Kadir İnanır'la M. Ali Erbil'e sorun artık!..