kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 19 Ağustos 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Baba Mustafa K.'nin en büyük korkusu, oğlu E.'nin yaşadıklarını hiç unutamaması.

'Ne yazık ki oğlum her şeyi hatırlıyor'

GÖKÇEN KESGİN
Fransa'da tecavüze uğrayan küçük Türk çocuğun babası, yaşadığı büyük acıyı, oğluna unutturma çabasını SABAH'a anlattı: Oğluma hemen sarıldım..
Roubaix kentinde evinin önünden hükümlü bir sübyancı tarafından kaçırılarak tecavüze uğrayan Türk çocuk E.K.'nin (5) hikâyesi ülkede deprem etkisi yarattı... Fransa hükümetine dava açmaya hazırlanan minik E.'nin babası Mustafa K., oğlu bulunduktan sonra ilk gördüğü an hissettiklerini ve öfkesini anlattı... Minik E. 9 aylıkken eşi başka bir adam için onları terk ettiğinde oğluna hem annelik hem de babalık yaptı Mustafa K. Böyle korkunç bir olay yaşayabileceği aklına bile gelmezdi elbette.

'OYUNCAK' TUZAĞI
Telefonla ulaştığımız Mustafa K. kendisi için para istemediğini vurgulayarak "Ancak oğlum için tazminat davası açacağım. Viagra skandalından sonra avukatımla görüştüm" dedi. Dönercilik yapan babanın hayatı çarşamba günü adeta karardı. Kaybolduktan 10 saat sonra oğlu E.'yi bulduklarını anlatırken "Bulduğumuzda tecavüz olmuştu. Allah'tan yetiştik de daha kötüsü olmadı diye şükrediyorum. Oğlum en azından sağ kaldı" diyor. Oğlunu olaydan sonra sabaha karşı hastanede gördüğünü söyleyen baba, "Ben bütün acımı bastırıp odaya öyle girdim. Ne yazık ki her şeyi hatırlıyordu. Bana anlatmaya çalıştı. Şakalar yapıp onu güldürdüm, sarıldım... Oyuncak alacaktı baba, ama almadı, dedi. Her şeyi unutması için televizyonu bile açmıyorum" diye konuşuyor ağladığı her halinden belli olan ses tonuyla...

'EVDEN TAŞINACAĞIZ'
Mustafa K. "Oturduğumuz evde daha fazla kalamayız. Taşınacağız. Orada herkes oğlumu tanıyor, olanları biliyor..." diyor. Oğlunun fiziksel ve psikolojik tedavisi için 3 gün boyunca hastanede onunla birlikte kaldığını söylüyor, "E. şimdi iyi, merak etmeyin. Hatta gülüyor bile" diyor... Oğlunun, kendisinin, hatta tüm ailesinin hayatını değiştiren o acı günü ise şöyle anlatıyor baba Mustafa:

YENİ AYAKKABILARI
"O gün oğlum babaannesiyle pazara gitmişti. Hep istediği bir spor ayakkabı vardı. Onu almışlar beraber. Benim oğlum yeni bir şey aldı mı hemen giymek ister. O yüzden eve dönmüşler. Kapının önünde ayakkabılarını denemeye başlamış, babaannesiyle tekrar pazara dönmek istememiş. Dedesi de evdeydi zaten, yukarıdaydı. İşte sapık o sırada yaklaşmış yanına. Ayakkabılarını bağlamasına yardım etmiş, sana oyuncak alalım diye kandırmış onu...." Aslen Aydınlı olan baba Mustafa K. "Olaylar durulsun, E.'yi de alıp Türkiye'ye geleceğim. Tatil yapacağız. Türkiye'de bu olayları unutmasını istiyorum" diyor. En büyük korkusu ise küçük oğlunun tedavi ve terapilerden sonra ileride bir gün yeniden bu yaşadığı korkunç olayı hatırlaması...