kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 19 Ağustos 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
SAVAŞIN EN AĞIR BEDELİNİ IRAKLI KADINLAR ÖDÜYOR

'Kocam temizliğe gidiyorum sanıyor'

Bu sözler, Iraklı 3 çocuk annesi Süha'ya ait... CNN'e konuşan genç kadın, işsizliğin kol gezdiği ülkede çocuklarına bakabilmek için fahişelik yaptığını itiraf ediyor..
Iraklı kadınlar 4 yıldır patlayan bombalar, cesetler, idamlarla yaşanan erkek egemen savaşın yardımcı oyuncuları. Kan ve gözyaşından ibaret haber bültenlerinin çokça yazılamayan satır aralarında ise başroller hep onlara ait. Savaşın ağır yükünü annelik sorumluluğuyla birlikte taşıyanlar için yaşam eskisinden çok daha zor. İşte bu ağır yükün bedelini çocuklarına bakmak için bedenlerini para karşılığı satarak ödeyen yüzlerce Iraklı kadından ikisi trajedi dolu yaşam öykülerini Amerikan haber kanalı CNN'e anlattı. 3 çocuk annesi 37 yaşındaki Süha (sağda) eşine 'evlere temizlik yapmaya gidiyorum' diyerek çıktığı evine fahişelik yaparak döndüğünü söyledi. 'Çocuğumu doktora götürecek param yok. Onlara bakmak için ne gerekiyorsa yaparım" dedi. 9 ay önce kocası kanserden ölünce beş çocukla ortada kalan Karima ise 'Karınlarının doyduğunu görünce buna değdiğini anlıyorum" diye anlattı.

'DOKTOR OLMAK İSTERDİM'
Küçükken doktor olmayı hayâl ettiğini söyleyen Karima, 13 yaşındaki kızının bu yola düşmesine asla izin vermeyeceğini söylüyor. Müşterilerle cep telefonu üzerinden anlaşıyor. Sadece 8 dolara... Arkadaşlarının da çaresizlikten bu yola başvurduğunu belirtiyor. Iraklı Kadınların Özgürlüğü derneği yetkilisi, şiddetten korktuğu için 3 çocuğu aynı odada iken erkeklerle seks yapan Iraklı bir kadının öyküsü anlatıyor.
Haberin fotoğrafları