kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 19 Ağustos 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Zeki Sezer yeniden DSP genel başkanlığa seçildi

Yeni Haber
DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, yeniden genel başkanlığa seçildi.

DSP'nin, Atatürk Spor Salonu'nda yapılan 7. olağan kurultayında seçimler sonuçlandı. Seçimlerde genel başkanlığa, Zeki Sezer ile DSP İstanbul Bahçelievler İlçe Örgütü Üyesi Metin Baş aday oldu.

1141 delegeden 897'sinin oy kullandığı seçimde 33 oy geçersiz sayıldı.

854 oy alan Zeki Sezer, yeniden genel başkanlığa seçildi. Diğer aday Metin Baş ise 10 oy aldı.

DSP'nin 7. Olağan Kurultayı'nda yeniden genel başkanlığa seçilen Zeki Sezer, ''Türkiye için, halkımız için çok önemli işler yapacağımıza inanıyorum'' dedi.

Zeki Sezer, yeniden başkan seçildikten sonra konuşma yapmak üzere kürsüye, ''Başbakan Sezer'' sloganı ve alkışlarla çıktı. Konuşmasına, kurultaya katılanlara teşekkür ederek ve başarılar dileyerek başlayan Sezer, şunları kaydetti: ''Önümüzdeki dönemde bizi yoğun bir çalışma dönemi bekliyor. O yoğun dönemi başarıyla atlatacağımıza, Türkiye için, halkımız için çok önemli işler yapacağımıza inanıyorum. Güveninize, oylarınıza layık olmak için vargücümle çalışacağımı bilmenizi istiyorum. Yeni parti meclisinde, bir önceki parti meclisinde görev alan ve bugün olmayanlar varsa bilinmeli ki, onlarla bir farklılığımız yok. Bu bir görev teslimi, bayrak yarışıdır. Onlarla en küçük bir sorumuz yok. Onlarla yeni görevlerde yolumuza devam edeceğiz. Parti meclisi ve merkez disiplin kurulu üyelerine güveniyorum. Yolunuz, yolumuz açık olsun.''

PARTİ MECLİSİ ÜYELERİ

Seçim sonucunda parti meclisinin 60 kişilik asıl üyeleri belirlendi.

Parti meclisinin, aralarında DSP milletvekillerinden Recai Birgün, Hasan Erçelebi, Emrehan Halıcı, Hasan Macit, Mustafa Vural ve Süleyman Yağız'ın da bulunduğu üyeleri şöyle: Yekta Açıkgöz, Hüseyin Akbulut, Önder Aksakal, Necati Albay, Hikmet Altınkaynak, Peray Atahan, Hüseyin Aydın, Saffet Başaran, Melda Bayer, Recai Birgün, İsmail Bozdağ, Tufan Bural, Mehmet Canbolat, Necmiye Çölaşan, Yusuf Dağ, Zabit Demir, Salman Diliuz, Hasan Ehliz, Zeynal Ekici, Hasan Erçelebi, Sami Güleçyüz, Tayyibe Gülek, Ayşe Gürocak, Hayri Güven, Emrehan Halıcı, Mehmet Karaçay, Sait Kekeç, Osman Kılıç, Ali Koç, Ataman Koçlar, Emrah Konuralp, Ferudun Korkmaz, Hasan Macit, Cemil Mirasoğlu, Orhan Ocak, Ziya Odabaşı, Arif Özbay, Mustafa Özsoy, Muhittin Peker, Mahmut Sağsöz, Veli Sarıtoprak, Serdar Savaş, Rahmi Sezgin, Soydal Sılay, İzzet Sözen, Hasan Suna, Mecit Şekercioğlu, Şadan Şimşek, Nazif Topaloğlu, Adem Topçu, Orhan Tosun, Masum Türker, Faruk Türkoğlu, İlhan Uğurtaş, Asaf Ender Uluğtürkkan, Poyraz Ülger, Mustafa Vural, Süleyman Yağız, Servet Yazan, Orhan Yeşilyurt.

MERKEZ DİSİPLİN KURULU ÜYELERİ


Merkez Disiplin Kurulu da şu isimlerden oluştu: Arif İçli, Öncü Uysal, İlker Ulum, İsmail Arıca, İsmet Ercan, Nurdal Akkalp, Osman Çoban.

(AA)