kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 19 Ağustos 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

DSP, İçli'yi aday gösterecek

Yeni Haber
DSP Eskişehir Milletvekili Hüseyin Tayfun İçli'nin, Türkiye Cumhuriyeti'nin 11. cumhurbaşkanı adaylığı için TBMM'ye başvuruda bulunacağı bildirildi.

DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, ''Tüm arkadaşlarımız İçli'nin adaylığını destekliyor. 'İşte cumhurbaşkanı adayı böyle olur'u topluma göstereceğiz'' dedi.

DSP Başkanlık Kurulu ve DSP'li milletvekilleri, partinin Atatürk Spor Salonu'nda gerçekleştirilen kurultayının ardından cumhurbaşkanı seçimini değerlendirmek üzere bir toplantı yaptı.

Sezer, toplantının ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, genel seçim sonuçlarına göre yeterli çoğunluğu sağlamış ve yeterli imzayı bulabilmiş olsalar, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen'i cumhurbaşkanı adayı olarak göstermek istediklerini ifade ederek, şunları kaydetti: ''Ama 110 imza konusunda sıkıntımız var. Yine bir Eskişehirli milletvekilimiz Tayfun İçli kişisel olarak cumhurbaşkanı adayı olacak. Partimizin her kademesinde görev yapmış, eski genel başkan yardımcısı arkadaşımız İçli, cumhurbaşkanı adayı olmaya karar verdi. Tüm arkadaşlarımız onun adaylığını destekliyor. 'İşte cumhurbaşkanı adayı böyle olur'u topluma göstereceğiz. Biz Tayfun İçli'nin parlamentonun sağduyulu üyelerinden çok yüksek bir oy alabileceğini de inanıyoruz.''

İÇLİ: ''ADAYLIĞIMDA TÜM ARKADAŞLARIM HEMFİKİR''

Cumhurbaşkanı adayı olan Tayfun İçli de birazdan milletvekili arkadaşlarıyla TBMM'ye gidip başvuru dilekçesini vereceğini belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü: ''Partili milletvekili arkadaşlarımız, ortak bir düşünce olarak 'DSP mutlaka cumhurbaşkanlığı sürecinde aday göstermelidir' diye düşündüler. Sadece neden sayın Gül'ün aday olamayacağını eleştirmek değil, nasıl bir adayla çıkılması gerektiği konusunu da uzun uzadıya tartıştık. Eksik olmasınlar tüm arkadaşlarım benim aday olmam konusunda hemfikirlerdi. Ben de onların bu iradelerine, partim adına, ülkem adına sahip çıkıyorum.''

1957 yılında Çorlu'da doğan İçli, Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun oldu. İçli, 57. hükümette Devlet Bakanı olarak görev aldı. İçli, evli ve 2 çocuk babası.

(AA)