kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 19 Ağustos 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

11 bin tekstil işçisinin gözü grevde

Yeni Haber
Tekstil sektöründe çalışan 11 bin kişinin gözü grevde. Geçen hafta içinde TÜTSİS ve TEKSİF teklifleri görüşmek için tekrar masaya oturmuş, işverenin yeni talepler sunması sonrasında ise görüşmeler tıkanmıştı.

TEKSİF Genel Başkanı Nazmi Irgat, bu teklifler sonrasında masaya oturmanın söz konusu bile olmayacağını söyledi.

10 Eylül'de greve gitme kararı aldıklarını hatırlatan TEKSİF Genel Başkanı Nazmi Irgat, işverenin yeni teklifleri karşısında tekrar masaya oturmayacaklarını açıkladı.

Geçen hafta teklifleri yeniden değerlendirmek için bir araya gelen işçi ve işveren sendikaları tekliflerinde geri adım atmaması nedeniyle görüşmeler tıkandı. Yeni tekliflerle masaya oturan TÜTSİS, tekliflerine mesai, haftasonu tatilleri ve denkleştirme maddelerini de eklemişti.

TÜTSİS, ilk altı ay sıfır, ikinci altı ay için yüzde 3 zam ve yeni işe girecekler için ise sıfır ikramiye teklif etmişti. TEKSİF de sözleşmede 4 ikramiye hakkını 2.5 ikramiyeye indirme kararı almıştı.

Ücret ve ikramiyeleri maddelerinde anlaşma sağlanamazken, TEKSİF 17 firmada greve gitme kararı almıştı. 10 Eylül'de başlaması kararlaştırılan grev yaklaşık 11 bin tekstil işçisini ilgilendiriyor. Uzlaşma sağlanamaması üzerine tekstil işverenleri ise lokavt ilan etmişti.

(ANKA)