kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 18 Ağustos 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

ABD Merkez Bankası piyasaları rahatlattı

Henry Paulson ABD Hazine Bakanı
Yatırımcılar uyanık olmalı
PİYASALARDA yaşanan kargaşa sürecinin aşılması biraz sürecek. Bu arada çok daha kötü haberler gündeme gelecek. Bazı yatırımcılar kayba uğrarken bazı kuruluşlarda başarısız olacak. Ancak genel olarak ekonomi ve piyasaların bu süreci atlatabilecek kadar sağlıklı olduğunu düşünüyorum. Yaşananlardan alınacak en önemli ders ise herkesin üstlendiği riskin boyutunu bilerek gelişmeye karşı uyanık olmasıdır.

Jim Glassman JPMorgan Chase Ekonomist
Fed'in işi zor görünüyor
PİYASALARIN görmek ve duymak istediği Fed'in olayları takip ettiğine yönelik bir işaret vermesi. Korku global piyasaları ne kadar etkisi altına alırsa, Fed'in de olayları düzelte bilmesi için aynı ölçüde çözüm üretmesi gerekecek. Ancak ani bir faiz indirimi enflasyon endişelerini alevlendirir. Diğer yandan Fed'in fiyat istikrarını da gözden kaçırmaması gerekiyor. Fed'in işi oldukça güç görünüyor.

Malcolm Polley Steward Capital Danışman
Doğru adım atıldı
FED dünya piyasalarında yaşananlar olaylar karşısında harekete geçmesi gerekiyordu. Görünen o ki atılan adım doğru seçim oldu. Yatırımcılar Fed'in piyasaları desteklediği, yaşananları yakından izlediğini gördü. Umarım daha fazla önlem almaya gerek kalmaz.

Barton Biggs Traxis Partners CEO
Faiz hemen indirilmeli
MORTGAGE krizi kredi kıtlığına neden olduğu için ABD Merkez Bankası daha fazla zaman kaybetmeden faizleri indirmelidir. İnsanlar kredilere olan güvenlerini yitirmeye başladı. Bu da ekonominin küçülmesi anlamına gelecek. Faiz indirimi gerçekleşmesi sisteme olan güvenin geri gelmesini sağlayacak.

Satoru Asatini Shinko Invest. Fon Yöneticisi
Tek amaç hisseleri satmak
ŞU an piyasalarda yaşanan hareketlilik yatırımcıların kayıplarını en aza indirme çabasıdır. İnsanlar satış ile elde edecekleri geliri pek fazla düşünmüyor. Tek amaç elde ne varsa bir an evvel satıp nakde çevirmek. Bu şartlarda giden yatırımcıların kısa sürede geri dönmesi mümkün görünmüyor.