kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 18 Ağustos 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Sidal, "Artık kim daha çok fonksiyon getirirse o bankanın kartı daha çok tutacak" diyor.

Ingenico, Mısır'da kredi kartına taksit dönemini başlatacak

MENEKŞE ATASELİM
Dünyada yalnız birkaç ülkede yapılan kredi kartına taksit uygulaması ödeme sistemleri servisi veren Ingenico, Mısır'da da başlayacak..
Elektronik ödeme sistemleri alanında faaliyet gösteren Fransa merkezli Ingenico, Türkiye'deki distribütörü Teknoloji Holding bünyesindeki Planet A.Ş'yi 40 milyon dolara satın alarak bölge üssü ilan etti. Ortadoğu, Afrika ve Doğu Avrupa pazarlarına yayılma stratejisini Türkiye üzerinden geliştirmeye karar veren şirket, ilk operasyonunu Mısır'da başlatacak. Ingenico Türkiye Genel Müdürü Alpay Sidal, yurtdışına hizmet ihraç edeceklerini dile getirerek, "İlk adım Mısır'dan başlayacak. Türkiye'de olduğu gibi orada da kredi kartına taksit uygulamasını ilk biz başlatacağız" dedi. Ingenico'nun yatırımlarını Türkiye üzerinden büyütme kararı aldığını belirten Sidal, şirketin toplam cirosunun 550 milyon Euro olduğunu ve bunun yüzde 5'ine denk gelen 27.5 milyon Euro'sunun Türkiye'den geldiğini söyledi. "Malı iyi sattığımız için zincir yatırımların parçası olarak görüldük" diyen Sidal, şöyle devam etti:

TÜRKİYE'DE 1.4 MİLYON POS VAR
"Planet 36 mühendis ve 14 banka ile çalışan, AR-GE'ye yılda 1.5-2 milyon Euro yatıran bir firma. Mısır, Malta ve Zimbabve'ye yazılım ihraç ederek dünyaya açıldık. Şimdi Ingenico Türkiye olarak bölgeye yeni yazılım ve uygulamalarla yayılacağız. İlk adımımız Mısır'a. Aktif 2 projemiz var. Romanya ve İran da ilgilendiğimiz yerler arasında. Yıl sonunda, en geç 2008'de Mısır'a gireceğiz. Bugün Türkiye'de kullanımda olan POS cihazı sayısı 1.4 milyon adet. Türkiye'de kredi kartına ilk taksit uygulamasını yaptıran ve temassız ödemeyi getiren biziz. Dünyada yalnız Yunanistan, İtalya ve Brezilya'da uygulanan taksit sistemini Mısır'a da götüreceğiz."