kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 17 Ağustos 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

CHP: İnce bir mesaj, MHP: Jest

Muhalefet partilerinden CHP ve DSP, Sezer'in tutumunu, Erdoğan'ın tavrına bir tepki olrak nitelerken, MHP ise Cumhurbaşkanı'nın jest yaptığı düşüncesinde.
CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Mustafa Özyürek: "Sayın Erdoğan, 'Ben bir takım kuruyorum. Bu takıma Cumhurbaşkanı müdahale ederse listeyi alır inerim 'dedi. Böylece Cumhurbaşkanı'na, 'ya listeyi olduğu gibi onaylarsınız ya da yeni cumhurbaşkanını beklerim' demek istemiştir. Bu bana göre nezaketsiz bir tavırdır. Sayın Cumhurbaşkanı da noter gibi listeyi aynen onaylayacaksa bunu kabul etmeyip gelecek cumhurbaşkanına bırakmayı daha uygun bulmuştur. Yani ince bir tepki göstermiştir."

MHP: ÖRNEK BİR TAVIR MHP
Genel Başkan Yardımcısı Cihan Paçacı:
"Yeni cumhurbaşkanı en geç 15 gün içinde seçilmiş olacak. Bu aynı zamanda Sezer'in de görevinin 15 gün içinde bitmesi anlamına geliyor. Sayın Sezer'in, yeni hükümetin listesinin onaylanmasını yeni cumhurbaşkanına bırakması sorumlu bir cumhurbaşkanı örneği açısından örnektir. Sezer doğru bir tutum izledi ve şık bir hareket içinde Başbakan'a jest yaptı."