kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 17 Ağustos 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
BULUŞMADA KÜRT SORUNU ÖNE ÇIKTI... DTP Grup Başkanı Ahmet Türk ile görüşen Abdullah Gül, sorunların çözümü için sabır istedi, "Hakkâri'den Edirne'ye ülke sorunlarını çözeceğiz" mesajını verdi. DTP de türbanla uğraşmadığını söyledi.

DTP'den Gül'e destek sinyali

ANKARA
Türk ziyarete gelen Gül'e "Kimsenin eşi ve türbanıyla uğraşmayız" dedi. Gül de "Hakkâri'den Edirne'ye kadar bu ülkenin sorunlarını çözmeye çalışacağız" sözü verdi..
DTP, Çankaya için destek turlarını sürdüren Dışişleri Bakanı Abdullah Gül'den "Kürt sorunun sivil yöntemlerle" çözülmesini istedi. DTP'nin başta Kürt sorunu olmak üzere, insan hakları ve demokrasiye ilişkin taleplerini dinleyen Gül, hassas bir süreçten geçildiğini, sorunların çözümü için sabırlı olunması gerektiğini ve "Hakkâri'den Edirne'ye sorunları çözmeye çalışacağız" dedi.

KÜRT SORUNU
Gül destek turları çerçevesinde ziyaret ettiği DTP'de Grup Başkanı Ahmet Türk, Genel Başkan Vekilleri Nurettin Demirtaş ve Selma Irmak ile görüştü. Gül, ayrılırken "Cumhurbaşkanı tüm milleti temsil ediyor. Kardeşlik duyguları içinde, demokrasinin genişletilmesiyle tüm sorunların çözülebileceğini düşünüyorum" dedi. Gül'ü kapıda karşılayıp aracının kapısına kadar uğurlayan Türk de, eşinin türbanlı olmasının kendileri için sorun olmadığını söyledi. Türk, destek konusunda parti grubunda bir değerlendirme yapacaklarını belirtti. Türk "Türkiye'nin birçok sorunu içerisince en önemlisinin Kürt sorunu" olduğunu yineleyerek, "Sorunların sivil yöntemlerle çözülmesi noktasında hem beklentimiz hem umudumuz var. Gül ile bu konuda nasıl bir gelişme sağlayabileceğimizi sorduk. Halkın iradesini yansımasını istiyorsak demokrasinin işlemesi için türbanıyla uğraşmıyoruz, biz sadece herkesi kucaklayan bir cumhurbaşkanı istiyoruz" dedi. Edinilen bilgilere göre, görüşme sırasında DTP'nin başta Kürt sorunu olmak üzere taleplerini dinleyen Gül, hassas bir süreçten geçildiğini, sorunların çözümü için sabırlı olunması gerektiğini söyledi. Gül, "Hakkâri'den Edirne'ye kadar bu ülkenin sorunlarını çözmeye çalışacağız" dedi. Gül, destek turlarına Türkiye Ziraat Odaları Birliği, memur sendikaları KESK, Kamu-Sen ve Memur Sen ziyaretleri ile devam etti. Gül bugün de TÜSİAD ve MÜSİAD ile görüşecek.