kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 16 Ağustos 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Sezer'le randevu bugün saat 15.30'da

Ergun AKSOY / ANKARA
Başbakan Erdoğan, yeni kabine listesini bugün Cumhurbaşkanı Sezer’e sunacak. Listede Gül’ün Dışişleri Bakanı olarak isminin olduğu öğrenildi..
Başbakan Tayyip Erdoğan, bugün saat 15.30'da Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'e kabine listesi sunacak. Kabine listesinde AKP'nin cumhurbaşkanı adayı Abdullah Gül'ün Dışişleri Bakanı olarak yer aldığı öğrenildi. Bu arada Erdoğan Sezer'e sunacağı yeni kabine listesi için AK Parti MYK'da anket yaptı. Erdoğan toplantıya katılan MYK üyelerinden "Siz Başbakan olsaydınız nasıl bir liste yapardınız" diyerek örnek liste aldı.

25 YA DA 26 BAKANLIK
Toplantıda Cumhurbaşkanı adayı olan Dışişleri Bakanı Abdullah Gül'ün kabinede yer alıp almayacağı tartışıldı. Bazı MYK üyeleri, Gül'ün listede yer almasını, şimdiden cumhurbaşkanı gibi görülmesinin TBMM iradesine saygısızlık olacağını savundular. Toplantıda, 22 olan bakan sayısının artırılması kararlaştırıldı. Bakanlık sayısının 25 ya da 26 olması bekleniyor. 6 olan Devlet Bakanı sayısı 8'e çıkarılacak. Bunlardan biri AB Bakanlığı olacak. Listede 24 isim yer alacak. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Ulaştırma Bakanlığı, Bayındırlık ve İskan Bakanlığı, Çevre ve Orman Bakanlığı ile Kültür ve Turizm Bakanlığı'na bağlı genel müdürlüklerde değişiklik yapılması, yasa değişikliği ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ile Çevre ve Orman Bakanlığı'nın ikiye bölünmesi planlanıyor.