kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 16 Ağustos 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Seçim kampanyasında eşi ile birlikte yoğun miting programı yürüten Ağar yüzde 5'te kalan oy oranı sonrası liderliği bıraktığını açıklamıştı.

'Benle devam' dedi

ANKARA
DP genel başkanlığından istifa ettiğini açıklayan Ağar dün sürpriz yaparak, istifasının kongreden sonra geçerli olacağını bildirdi..
Demokrat Parti, 22 Temmuz seçimlerinde yüzde 5'ler düzeyinde oy alınca istifa eden, ancak bunu yazılı olarak yetkili kurullara iletmeyen Mehmet Ağar, dün DP büyük kongre tarihinin konuşulacağı GİK'e "Kongreye kadar genel başkan benim" mesajı gönderdi. Ağar, "genel başkan" olarak gönderdiği sürpriz yazıda şöyle dedi: "Toplantıya sağlık nedeniyle katılamıyorum. Seçim akşamı ortaya koyduğum iradenin hukuki anlam kazanması ancak genel kurul, büyük kongre sonucu ortaya çıkacaktır. Bu nedenle fiilen ve hukuken genel başkanlık görevini kongre bitimine kadar sürdüreceğim tabiidir. Bu nedenle tarafıma ulaşan çok sayıda büyük kongre delegesi, il başkanlarının olağanüstü büyük kongre taleplerini değerlendirmem doğru olacaktır. Bu kararın Genel İdare Kurulu'ndan da çıkartılmasının uygun olacağını düşünüyorum. Partide alınacak kararların tabanın talebine göre olması siyasi geleneğimizin gereğidir. Önemle rica ederim."

NE MESAJ VERDİ?
DP'de bir süredir genel başkanın seçileceği büyük kongrenin hangi tarihte yapılacağına ilişkin tartışma yaşanıyor. Parti yöneticilerinin de içinde bulunduğu bir grup, bu işi 2008 yılına ertelemeyi isterken, il başkanları kasım ayına kadar bu işin bitirilmesini istiyor. DP kulislerine göre Ağar, yaşanan bu gelişmelerin partiyi böleceğini düşündü ve olaya müdahale etti. Ağar, "Ben hâlâ genel başkanım. Kongreyi biran önce toplayın, aksi takdirde ben de devreye girip, genel başkan sıfatımla kongre çağrısı yapabilirim" mesajı verdi. GİK de bu mesajı alarak kongre tarihi olarak 17-18 Kasım tarihi belirledi. DP, bu tarihlerde yeni lideri seçecek.