kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 16 Ağustos 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Erdoğan'dan Gül'e övgü: Özü sözü bir

Başbakan Erdoğan, dün programında olmadığı halde bir basın toplantısı düzenleyerek Abdullah Gül'ün Çankaya adaylığına tam destek verdi..
Başbakan Tayyip Erdoğan, cumhurbaşkanı adayı Abdullah Gül'e destek için düzenlediği basın toplantısında, "sözde değil özde" tartışmalarına yanıt verircesine "İyi niyet sahibi herkes bilmektedir ki Abdullah Gül'ün özü ve sözü birdir" dedi. "Adayımız Sayın Abdullah Gül'e inanıyoruz ve güveniyoruz" diyen Erdoğan, Gül için şu övgü dolu ifadeleri kullandı:

* Abdullah Gül kardeşim bilgisi, tecrübesi, kariyeri, karizması, içeride ve dışarıda gördüğü yüksek itibar ve hüsnü kabul ile bu yüce makamı layıkıyla temsil edecek devlet adamıdır.

* İyi niyet sahibi herkes bilmektedir ki Abdullah Gül'ün özü ve sözü birdir. Bugüne kadar edindiği devlet tecrübesiyle, hassasiyetlerini çok iyi bildiği kurumlarımızın eşgüdüm ve uyum içinde çalışmasına katkıda bulunacaktır. Anayasamızın, laik, sosyal bir hukuk devleti olarak tanımlanan cumhuriyetimizin temel niteliklerini güçlendirmek, Atatürk'ün hedefini takip için çalışacaktır.