kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 16 Ağustos 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
TMSF Başkanı Ahmet Ertürk

'Yeni bir yük kaldıracak moralimiz olmayabilir'

TMSF Başkanı Ertürk, "Bankacılığı yönetenler TMSF'ye güvenerek istediği gibi yönetebileceğini düşünmesin. TMSF böyle yükü kaldıracak morale sahip olmayabilir" diyerek BDDK'yı eleştirdi..
Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) Başkanı Ahmet Ertürk, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nu ima ederek bankacılık sektörünü yönetenlerin artık TMSF'ye güvenerek hareket etmemesi gerektiğini belirtti ve ekledi: "TMSF, artık böyle yeni bir yükü kaldıracak morale sahip olmayabilir." Ertürk, EGS Bank'tan kaynaklanan borçların tahsili konusunda EGS ortaklarının oluşturduğu Deniz AŞ yöneticileriyle Ege İhracatçı Birlikler'inde bir toplantı yaptı. Toplantı sonrası gazetecilere açıklamalarda bulunan Ertürk, geçen hafta bir ulusal gazetedeki röportajı sonrası BDDK basın açıklaması yaptığını belirterek, açıklamanın içeriğinde doğru olmayan bilgiler bulunduğunu kaydetti. TMSF'nin bankacılık sektörünün nasıl yönetildiğiyle çok yakından ilişkili, bankacılık sektörünü sigorta eden bir kuruluş olduğunu ifade eden Ertürk, şunları söyledi:

SÖYLENTİ BİZİ RAHATSIZ EDER
"Bankacılık sektörünün kötü yönetilmesi, sektörün güven ve istikrarını bozacak söylentilerin dolaşıma sokulduğu bir ortamın oluşturulması, sektörün sağlığına zarar verir. Bu da bu sektörün riskini üstlenmiş sigorta kurumu olan TMSF'yi ciddi biçimde rahatsız eder. TMSF, bu açıdan bankacılık sektörünün sağlığıyla yönetim kalitesiyle çok yakından ilgilenmektedir. Burada kurumsal bir rekabet, kişisel bir husumet söz konusu değildir. Burada hukuksal bir sorumluluğun ifası söz konusudur. TMSF bundan sonra bankacılık sektörünün gerek bireysel aktörleriyle gerek bu sektörün yönetim, düzenleme ve gözetleme kalitesiyle çok yakından ilgilenmeye devam edecektir. Artık bu sektörü yönetenler, TMSF'ye güvenerek istedikleri gibi istedikleri şekilde yönetebileceklerini düşünmesinler. TMSF, artık böyle yeni bir yükü kaldıracak morale sahip olmayabilir.''
Haberin fotoğrafları