kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 16 Ağustos 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

ÖSS şampiyonları ekonomi ve fizik bölümlerini tercih etti

Yeni Haber
İLİŞKİLİ HABERLER
ÖSS şampiyonları ekonomi ve fizik bölümlerini tercih etti
Eşit Ağırlık-2 puan türünde Bursa Özel Nilüfer Fen Lisesi'nden Fatih Karataş birinci tercihi olan Bilkent Üniversitesi İktisat bölümünü burslu, aynı liseden 38. Uluslararası Fizik Olimpiyatı (IPHO)'da şampiyon olan Onur Örnek ise birinci tercihi olan Boğaziçi Üniversitesi Fizik bölümünü kazandı. Şampiyon öğrenciler, ÖSS yerleştirme sonuçlarını öğrendikten sonra rahatladıklarını söyledi.

Özel Yeşilırmak Dersaneleri'nde sınava hazırlanan Karataş, sınav sonuçlarını öğrenim gördüğü okul ve dershane öğretmenleriyle birlikte televizyondan öğrenmişti. ÖSS yerleşme sonuçlarını ise tatilde bulunduğu Mustafakemalpaşa ilçesinde öğrenen Fatih Karataş; "Çok mutluyum, netice itibarıyla beklediğim ve çok istediğim bir yerdi. Ülkemin geleceği için elimden geleni yapıp, her ne iş yaparsam en iyisini yapmaya çalışacağım. Birinci tercihime yerleştiğim için mutluyum. Zaten onun geleceğini biliyorduk. Ailece karar verip tercih ettiğimiz bölüme yerleştim. Önümüzdeki dönem hedeflerim konusunda tam olarak karar vermedim." dedi.

HAZIRLIĞI OKUYUP ABD'DE İYİ BİR ÜNİVERSİTEDE OKUMAK İSTİYORUM

Geçtiğimiz ay İran'ın Isfahan kentinde düzenlenen ve 75 ülkeden 375 öğrencinin katıldığı organizasyonda altın madalya kazanan Onur Örnek ise Boğaziçi Üniversitesi Fizik bölümünü tercih etti. Olimpiyatlarda Türkiye, 1 bronz 3 de mansiyon ödülü kazanmıştı.

Olimpiyat şampiyonu Onur Örnek, hocaları ile birlikte aşama aşama kaydettikleri başarılarla buraya kadar geldiğini kaydetti. Yaz tatillerinde bile sıkı bir şekilde olimpiyatlara hazırlandığını belirten Örnek, Türkiye milli takımına seçilebilmek için yaşadığı zorlukları anlattı.

Örnek, milli takıma seçildikten sonrada İran'ın Isfahan kentinde 38. Uluslararası Fizik Olimpiyatları'na katıldığını belirterek şunları kaydetti: "Sınav esnasında biraz heyecanlandım ama zorlanmadım. Önceki yıllara göre kolay gibi geldi bana. Deney sınavında çeşitli aksilikler yaşadım. Biraz zorlandım. Deney tüpüm kırıldı. Ama buna rağmen madalya kazandım. Olimpiyattaki başarım nedeniyle kazandığım 24 ek puanla birlikte istediğim bölümü kazanmanın mutluluğunu yaşıyorum. İki yıldır fizik bölümünü düşünüyordum. Çok önceden tercih konusunda kararımı vermiştim. Hedefim üniversiteyi Türkiye'de okumak değildi; fakat hazırlık sınıfını okuyup, İngilizcemi ilerletip ABD'de güzel bir üniversitede öğrenim görmek istiyorum."

CHA