kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 16 Ağustos 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Alevler İzmir'e geldi gökten kül yağıyor

Fatih ŞENDİL-Ali FİLİZKAN-Kadir KEMALOĞLU-Başak AT
İzmir-Manisa arasında son 4 günde çıkan 5'inci yangında, alevler İzmir'e kadar ulaştı. Şehre ve Bornova'ya kül yağdı. Yangın akşam saatlerinde kısmen kontrol altına alındı..
İLİŞKİLİ HABERLER
Alevler İzmir'e geldi gökten kül yağıyor
Manisa-İzmir arasındaki alanda son 4 günde çıkan beşinci yangında, ormanlık alanların büyük bölümü yok olurken, 4 köy ve bir mezra boşaltıldı, çok sayıda hayvan telef oldu. İzmir semalarının kara bulutlarla kaplandığı ve şehre kül parçacıklarının yağdığı yangın nedeniyle, kent merkezinde halk büyük panik yaşadı. Manisa-İzmir Karayolu Süreyya Piknik Parkı'nın üst bölgesindeki ormanlık alanda saat 10.30 sıralarında çıkan beşinci yangın rüzgârın da etkisiyle İzmir sınırına kadar yayıldı. Yangının yerleşim yerlerini tehdit etmesi sonucu Manisa'nın Karakoca köyü ile İzmir'in Yakaköy, Yeniköy, Beşyol Köyü ile Özbek Mezrası'ndaki evler boşaltıldı. İlk etapta Karakoca köyünde yaşlı ve engellilerin tahliyesine başlandı.

GÜNEŞ KAYBOLDU...
İzmir Sabuncubeli mevkisine yakın Yakaköy ve Çiçekliköy'de köylüler çatılara su atarak evlerini korumaya çalıştı. Köylüler Manisa ve İzmir'den gelen yakınlarının yardımı ile eşyalarını traktör ve kamyonlara yükleyerek güvenli bölgelere taşıdı. Bornova başta olmak üzere İzmir kent merkezine yangın nedeniyle kül yağarken, gökyüzü kara duman bulutları ile kaplandı ve güneş adeta kayboldu. Yangına müdahale eden Sabuncubeli'ndeki söndürme ekibinden; Ramazan İnle (43), Ahmet Gerçek (42) ve İsmail Dinç (41), dumandan zehirlendi. Alevlerin ortasında kalan İzmir Orman Bölge Müdürlüğü'nde görevli Hüseyin Ali Deniz ve Mustafa Ersöz ise arkadaşları tarafından kurtarıldı. İzmir Büyükşehir Belediyesi yetkilileri özellikle yaşlılar, kalp hastaları ve çocukların dumana maruz kalmamaları yönünde uyarıda bulundu. Söndürme çalışmalarına, 2 yangın söndürme uçağı, 10 helikopter, 7 uçak katıldı. 12 Ağustos'tan bu yana aynı mevkide çıkan 5 orman yangınında yaklaşık 350 hektarlık orman alanı zarar gördü. Yangının kısmen kontrol altına alındığı ve köylerin etkilenmesinin önlendiği bildirildi. Çiçekli köy muhtarı Hamza Adıgüzel yangından hemen önce telefonla arayan kimliği belirsiz bir kişinin, "Sizi de ormanları da yakacağız" şeklinde tehdit savurduğunu ileri sürdü.