kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 16 Ağustos 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Sivil görevdeki kadın polise 'düşük bel' yasak

Kadir ERCAN ANKARA
Emniyet Müdürlüğü, kadın polislerin sivil görevdeyken de düşük belli pantolon, açık yaka gömlek ve strech pantolon giymesini yasakladı..
Kadın polislerin, sivil görevde olduklarında bile, düşük belli pantolon, kolsuz ve çok açık yakalı gömlek bluz veya elbise, vücuda yapışan (strech) kot ve benzeri pantolonlar ile terlik ve sandalet tipi ayakkabı giymesi, yeni kıyafet yönetmeliğiyle yasaklandı. Erkek polisler ise sakal ve bıyık bırakamayacak. Saçlar kepten dışarı taşmayacak kısalıkta olacak. Favoriler kulak deliği hizasını geçmeyecek. Resmi Gazete'nin dünkü sayısında yayınlanan, Emniyet Hizmetleri Sınıfı Mensupları Kıyafet Yönetmeliği'nde kadın polisler için öne çıkan bazı noktalar şöyle:

* Kadın polislerin etek boyu dizden yukarı ve yırtmaçlı olmayacak. Tırnak uzatılmayacak. Makyaj ve saç modellerinde abartıya kaçılmayacak.

* Ziynet eşyası ve benzeri takılar takılmayacak. Üniforma ile birlikte kolye, künye, bilezik, küpe, rozet takılmayacak.

* Kadın polisler, sivil olarak görevliyken bile, düşük kemerli pantolon ile vücuda yapışan (strech) kot ve benzeri pantolonlar giyemeyecekler.

* Kolsuz ve çok açık yakalı gömlek bluz veya elbise, ayrıca sandalet tipi ayakkabı giyilemeyecek.

NARKOTİKÇİLER SERBEST
Yönetmeliğin erkeklere yönelik kısmında ise şu kurallara yer veriliyor:

* Erkek polisler sakal ve bıyık bırakamayacak. Saçlar kepten dışarı taşmayacak kısalıkta olacak.

* Polislerin favoriler kulak deliği hizasını geçmeyecek. Ceket düğmeleri daima ilikli, parkanın fermuarı daima kapalı olacak.

* Resmi üniforma giyenler, bina dışında görevin özelliğine göre şapka, kep, bere veya örgü başlık giyecek.

* Polisin giydiği çizme, bot veya ayakkabılar daima temiz ve boyalı bulunacak.

* Erkek personel siyah, bayan personel ise ten rengi, şeffaf ve parlamayan çorap giyecek.

* Kaçakçılık, organize suçlarla mücadele, narkotik, terör, istihbarat gibi birimlerde görev yapıp çetelerin içine sızan veya onları takip eden sivil görevliler ise, bulundukları ortama uyum sağlamak amacıyla, birim amirinin izni ile saç sakal bırakıp, serbest kıyafet giyebilecek.