kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 16 Ağustos 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
"TÜRKİYE’NİN SAVAŞI".... Kitaptaki "Türkiye’nin Savaşı" (Turkey’s War) başlıklı makalede İngiltere’de yayınlanan The Mirror gazetesinin bir haberi veriliyor. Haberde Öcalan’a ‘Kürt gerilla lideri’ deniliyor.

İngilizce yardımcı ders kitabında Apo'ya övgü

Mustafa KAYA DENİZLİ MERKEZ
Oxford Üniversitesi Yayınları'nın, İngilizce öğretmenlerine dağıttığı yardımcı ders kitabında terör örgütü elebaşı Öcalan için övücü ifadeler yer aldığı belirlendi..
Oxford Üniversitesi Yayınları'nın, Türkiye ve Avrupa'da İngilizce öğretmenlerine yardımcı ders kitabı olarak dağıttığı "Öğretmenler İçin Proje Çalışması Kitabı"nda, terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan'dan övgüyle söz edildiği ortaya çıktı. Kitapta Türkiye Cumhuriyeti, Türk polisi ve Türk askeri ağır dille eleştirilirken; Öcalan'dan "Kürt gerilla lideri" olarak söz ediliyor. Türkiye'nin, Kürt halkını sindirmek için insanlık dışı bir savaş yaptığı öne sürülen kitapla ilgili Oxford Yayınları yetkilisi korsan olabileceği ihtimalini savundu. Türkiye'de kurduğu bayi ağıyla okullara İngilizce kitapları, hikâyeler ve sözlük satan Oxford Yayınları, Resource Books For Teachers (İngilizce Öğretmenlerine Kaynak Kitabı) geçen yıl piyasaya sundu ve ikinci baskısını yaptı. Projelerin nasıl hazırlanacağının anlatıldığı kitabın "Medya" bölümünün 40'ıncı sayfasında, örnek gösterilen gazete çalışmasında yer alan bir makalede Abdullah Öcalan "Kürt gerilla lideri" olarak gösteriliyor ve Türkiye'nin, Kürt halkını sindirmek için insanlık dışı bir savaş yaptığı öne sürülüyor. Skandalı fark eden, isminin açıklanmasını istemeyen İngilizce öğretmeni, ihbarı üzerine Oxford Yayınları'nın 3 ay önce kitabı geri topladığını öne sürdü.

"KİTAP KORSAN"
Oxford Yayınları Türkiye Satış ve Pazarlama Müdürü Mutlu Keçeli ise söz konusu kitabın orijinal değil korsan olabileceği ihtimalini savundu. Kitabı toplama veya dağıtım ağında geri çağırma işlemi yapmadıklarını belirten Keçeli, Türkiye'de dağıtılan yardımcı ders kitabının sayısının birkaç bini geçmeyeceğini söyledi.
Haberin fotoğrafları