kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 16 Ağustos 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Yeni projelerde ev alana spor yapmak bedava!

09.08.2007
Özellikle, ev sahiplerinin ücretsiz yararlandığı spor merkezleri vazgeçilmez oldu. Öyle ki, projeler İstanbul'a binlerce metrekarelik yeni spor salonu getiriyor Son yıllarda birbiri ardına yükselen konut projeleri, sosyal donatı alanları ile site yaşamını modern çağın tüm ihtiyaçlarına cevap verir hale getirdi..
İLİŞKİLİ HABERLER
Yeni projelerde ev alana spor yapmak bedava!
İstanbul'da peşi sıra inşa edilen irili ufaklı pek çok proje, konut ihtiyacına çare olmanın yanında yeni bir yaşam tarzını da beraberinde getiriyor. Türkiye'de site yaşamının geçmişi daha eski tarihlere dayansa da 2005'te patlayan gayrimenkul furyası ile inşa edilen projelerin özellikleri geçmiştekilerden çok daha farklı. Bu farklılaşmanın en bariz örneği de yüzme havuzları. Tüketici taleplerinin de etkisiyle son model sitelerin neredeyse hepsi havuzlu olarak hayata geçiriliyor. Artık, güvenlikli giriş çıkış kontrolü, kapalı otopark ve alarm sistemlerinin olmazsa olmazlar arasında yer aldığı konut projelerinde oldukça sıklaşan bir başka unsur da spor salonları.

Ortak kullanım alanı
İstanbul'da yerleşmeye başlayan 'proje kültürü'nün en önemli göstergelerinden biri haline gelen spor salonları, içinde birkaç küçük spor aleti olan küçük bir merkez veya pek çok farklı aktivitenin bir arada yapılabileceği devasa bir mekan da olsa son dönemin hemen her projesinde karşımıza çıkıyor. Konutların sağlamlığı, kullanım kolaylığı ve fiyatı gibi unsurlar tüketici açısından öncelikli önem taşıyan konular olarak sayılsa da bir projede yer alan sosyal donatı alanlarının tercihte yarattığı etki gözardı edilemiyor. Bu açıdan bakıldığında tüketici talebinin yanında pazarlama açısından da gereklilik haline gelen spor merkezleri, projelerin planlanma aşamasında firmaların kullanmadan geçmediği bir ortak alan.

Binlerce metrekare ayrılıyor
Büyüklüğüne projede yaşayacak kişi sayısına ve barındıracağı aktivite alanlarına göre karar verilen spor salonlarının çoğu çeşitli jimnastik ve diğer spor aletlerinden meydana geliyor. Bazı projelerde bu salonlara özel spa alanları, masa sporları bölümleri, kapalı havuz veya jakuziler, badminton ve squash holleri ile saunalara da eklenip komple merkezler üretiliyor. Soyak, Teknik Yapı, Eston gibi Türkiye'nin önde gelen birçok inşaat firması ve sağlam adım atmak adına akılda kalıcı işler yapma niyetinde olan yeni firmalar projelerinde yüzlerce, hatta binlerce metrekare büyüklüğünde spor merkezleri inşa ediliyor. Öyle ki, şu anda inşası devam eden projelerin sadece birkaç tanesi bile alt alta koyulduğunda, içlerindeki spor merkezlerinin toplam metrekaresi 19 bini geçiyor.
Haberin fotoğrafları