kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 10 Ağustos 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Süreyya Ciliv

"Rekabeti sevdik 1,5 milyon yeni aboneyle rekor kırdık"

Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv rekabetin kendilerine yaradığını belirterek "Rekabet Turkcell'in daha hızlı büyümesini sağladı ve son 3 ayda rekor kırarak net 1,5 milyon abone elde ettik" dedi..
Turkcell 2007'nin ikinci çeyreğinde abonelerini aylık ortalama 28 dakika fazla konuşturdu, 1,5 milyon yeni abone yaptı ve 274 milyon dolar net kâr elde etti. Turkcell'in ikinci çeyrek finansal sonuçlarının açıklandığı toplantıda konuşan Genel Müdür Süreyya Ciliv Turkcell'in rekabet karşısında başarılı olacağı yönünde kuşkusu olanların yanıldığını belirterek gözlerini Avrupa'nın en büyük operatörü olmaya çevirdiklerini belirtti. "2007'nin ikinci çeyreğinde 1,5 milyon net abone elde ederek rekor kırdık" diyen Ciliv şunları söyledi: "Bizim net, şeffaf bir hesabımız var. Bu hesaba göre yeni aldığımız abonelerden kayıpları çıkarıyoruz, net 1,5 milyon yeni abone rakamına ulaşıyoruz. Bu Turkcell çalışanlarının ve iş ortaklarının başarısıdır. 9 ay içinde Avrupa'nın en büyük GSM operatörü olma hedefine emin adımlarla ilerliyoruz."

AVRUPA'NIN 1 NUMARASI OLACAĞIZ
Ciliv, aylık abone başına konuşma sürelerinin yaklaşık yüzde 30 artarak 89 dakikaya ulaşmasının tüketiciye olumsuz yansıyıp yansımayacağına ilişkin soruyu da, "Bu yıl sadece altyapı için 400 milyon dolarlık yatırımımız oldu. Bu yatırıma da devam ediyoruz. Deprem gibi olağanüstü koşullar oluşmadıkça sorun olacağını düşünmüyoruz. Kampanyaları da belli saatlere yığmak yerine gün içine yaydığımız için sorun yaşamıyoruz" şeklinde yanıtladı. Abone sayısını 1,5 milyon artırarak toplam 33,8 milyon aboneye ulaşan Turkcell, aylık konuşma süresini ilk çeyreğe göre 28 dakika artırarak yaklaşık 89 dakikaya taşıdı. Aylık abone başına elde edilen gelirlerini yüzde 13 artışla 14,1 dolara çıkaran Turkcell toplam geliri de 1,5 milyar dolar olarak gerçekleşti. GSM operatörleri arasındaki rekabet kızışınca fiyatlar aşağı indi ve konuşma süreleri arttı.
Haberin fotoğrafları