kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 10 Ağustos 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

THY çalışanı greve 'evet' dedi

THY ve THY Teknik A.Ş'de yapılan oylamada çalışanlardan greve 'evet' çıktı. THY yönetimi ise 'lokavt kararı alırız sorumluluk sendikada' dedi..
THY ve THY Teknik AŞ'de 4 gündür süren grev oylamasından 'greve evet' kararı çıktı. İstanbul'daki çalışanların belirleyici olduğu oylamada, 10 bin 120 THY çalışanından 5 bin 15'i greve 'evet' diyerek Hava-İş'in aldığı grev kararına destek verdi. 4 bin 555 kişi 'hayır' oyu kullandı. THY Teknik'de de greve 'evet' çıktı. Hava-İş 21. Dönem Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerinde anlaşma sağlanamaması üzerine THY ve THY Teknik A.Ş'de 4 gün boyunca grev oylaması yapıldı. Sandıklardaki oy sayımı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Çalışma Bölge Müdürlüğü müfettişleri nezaretinde yapıldı. 9 bin 570 kişinin oy kullandığı sandıktan greve 'hayır' için 5 bin 100 oya ihtiyacı olan THY yönetiminin isteği çıkmadı ve 5 bin 15 kişi grevi destekledi. 4 bin 555 çalışan da greve 'hayır' dedi. Oyların yüzde 49.5'i 'evet', yüzde 45'i ise 'hayır' çıktı.

LOKAVTA GİDERİZ
Sayım sonrası açıklama yapan THY Yönetim Kurulu Başkanı Candan Karlıtekin, greve gidilmesi halinde lokavt kararı alacaklarını yineledi ve bundan sonra sorumluluğun sendikada olduğunu söyledi. THY Yönetik Kurulu'ndan yapılan açıklamada ise, "Grevle yeni bir şeyler alınabelceği yönündeki telkinlere kimse kulak asmamalıdır" denildi. Hava-İş Sendikası'nın yaptığı açıklamada da "Şimdi ciddiyetle ve acil olarak, çözüme katkı sağlayacak ortak noktaları arama, bulma ve kör bir inatlaşmaya girmeme zamanıdır' ifadeleri yer aldı. Sendika bu durumda 6 iş günü önceden işverene haber vererek greve gidebilecek. Ancak grevi hükümetin çıkaracağı bir kararla durdurma hakkı da bulunuyor.