kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 10 Ağustos 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
İTO Başkanı Murat Yalçıntaş

İTO ve TOBB F1 yüzünden 214 milyon dolar sırtlandı

Seçkin ÜREY EKONOMİ
F1 pistinin toplam maliyetinin 273 milyon YTL olduğu ve müteahhite ödenecek meblağın180 milyon YTL'yi bulduğu öğrenildi..
İstanbul Ticaret Odası'nın (İTO) önderliğinde gerçekleştirilen ve 2021 yılına kadar Bernie Ecclestone'ye kiralanan Formula 1 yarışlarının yapıldığı İstanbul Park'ın toplam maliyetinin 273 milyon YTL, yani bugünkü kurdan 214 milyon dolar olduğu ortaya çıktı. İTO Meclisi'nde dün yapılan gizli oturumda İTO Başkanı Murat Yalçıntaş, meclis üyeleri ile uzun süredir üzerinde çalışılan İstanbul Park'ın maliyetinin sonuçlarını paylaştı. Edinilen bilgiye göre Yalçıntaş, 273 milyon YTL'nin alt kalemlerinden bazılarını da açıkladı. Kesin hesap sonuçlarına göre, pistin inşasını gerçekleştiren Evren İnşaat'a olan borç da 180 milyon YTL olarak belirlendi. İTO Başkanı Murat Yalçıntaş, daha önce yaptığı açıklamada, "Evren İnşaat bizim rakamımızı kabul etmezse mahkemeye gidebilir" demişti. Kesin hesap sonuçlarına göre, İstanbul Park'ın genel giderleri için 30 milyon YTL, alınan kredilerin faizleri için de 14 milyon YTL ödeme yapıldı. Ayrıca 30 milyon YTL de elektronik ekipmanlar gibi kalemlerin leasing işlemleri için ödendi.

BELEDİYE KATILMIYOR
Yalçıntaş, gizli oturumda İstanbul Park'ın sahibi Formula Yatırım A.Ş.'nin (FİYAŞ) önümüzdeki günlerde yapılacak olağanüstü genel kurulunda sermayesinin 200 milyon YTL'den 260 milyon YTL'ye çıkartılacağını da söyledi. FİYAŞ'ın dört büyük ortağından İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve İl Özel İdaresi'nin sermaye artırımına katılmayacağı bildirildi. Böylece pistin sahipliğinde çoğunluk hisse yeniden İTO ve TOBB'un (Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği) eline geçecek.