kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 7 Ağustos 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Rolüme Yeşilçam yıldızlarını izleyerek hazırlandım

Seval DÜNDAR/MAGAZİN
'Senden Başka' adlı dizide genç bir oyuncunun yıldızı parladı: Saadet Işıl Aksoy... Dizide Elif'i oynayan Aksoy, rolüne hazırlanırken Türkan Şoray, Filiz Akın ve Hülya Koçyiğit'in oynadığı filmleri izlediğini söylüyor..
İLİŞKİLİ HABERLER
Rolüme Yeşilçam yıldızlarını izleyerek hazırlandım
atv'nin reytingleri alt üst ettiği dizisi 'Senden Başka'da genç bir oyuncunun yıldızı parlamaya başladı: Saadet Işıl Aksoy... Daha önce 'Güz Yangını' ve 'Esir Kalpler' adlı dizilerde, 'Yumurta' adlı sinema filminde rol alan Aksoy'u, 'Senden Başka'da Elif karakteriyle izliyoruz. Genç oyuncu, diziye eski Türk filmlerini; Türkan Şoray, Filiz Akın ve Hülya Koçyiğit'i tekrar tekrar izleyerek hazırlandığını söylüyor ve şöyle devam ediyor: 'Bu samimiyeti ve büyüyü yakaladıkları için onlara çok imreniyorum' ...

SİNEMA TUTKUNUYUM
* Oyunculuk kariyeriniz nasıl başladı? Sizi oyunculuğa yönelten neydi?
Kendimi bildim bileli sinema bana çok heyecan vermiştir. Üniversitede okuduğum dönemde çevremin de etkisiyle sinema benim için tutkuya dönüştü. Pera Güzel Sanatlar'da 'Kamera Önü Oyunculuk' workshop'larına başladım, bir yandan da okulda film dersleri alıyordum. Sonra her fırsatı bu konuda kendimi geliştirmek için kullandım.

* Güz Yangını, Esir Kalpler, Senden Başka dizileri ile Yumurta filmi ve Zincirleme Film Tamlaması adlı bir kısa film... Bu büyük bir başarı... Sizce de öyle değil mi?
Açıkçası kendim için 'çok başarılıyım' demek bana çok doğru gelmiyor. Asıl başarının insanın kendi iç dünyasında sağlanabildiğini düşünüyorum. Kendine dürüst olmak mesela. Buna ulaşabildiğimde ancak bir başarıdan söz edilebilir. Hâlâ büyümeye çalışıyorum.

* 'Yumurta' 60. Cannes Film Festivali'nin 'Quinzaine des Realisateurs' bölümüne seçildi. Neler hissettiniz?
Filmi Tire'de çektik ve ben de tüm ekiple yaklaşık iki ay boyunca orada yaşadım. Zaman zaman duruma yabancılaştığım oldu, sanki orada film çekmiyorduk da yaşıyorduk aslında. Oynadığım ilk sinema filmini ilk kez izlemek tabiki benim için çok anlamlıydı.

* İleride kendinizi görmek istediğiniz yer neresi? Örnek aldığınız oyuncular var mı?
Çok taktir ettiğim oyuncular var. Türkiye'den Türkan Şoray, Başak Köklükaya; yurtdışından Cate Blanchett, Juliette Binoche, Marilyn Monroe hayranıyım. Onları izlerken o kadar heyecanlanıyorum ki! Kendimi görmek istediğim yer neresi derseniz; ben kocaman bir evrenin küçücük bir parçasıyım ama elimden geldiğince iyi bir insan olup, inandığım işler yapmak istiyorum!

* İnsanların, adınızı duyduklarında ne düşünmesini istersiniz?
Bu hayatta kimseye zarar vermeden iyi bir şeyler yapma çabasında olan biri olarak anılmak isterim. Tek stratejim hislerime güvenmek ve bu doğrultuda hareket etmek.

* Oyunculuk yapmıyor olsaydınız, ne yapardınız?
Herhangi bir iş yapıyor olabilirdim, yeter ki bu işe beni tutkuyla bağlayacak nedenlerim olsun.

* Sizce TV dizisi mi yoksa sinema filmi mi daha keyifli?
Dizide hızlı bir tempo ve telaş var. Sinema filminde ise senaryo üzerinde düşünmek için daha uzun bir zaman oluyor. İkisini de eğlenceli buluyorum. Dizide bir sezon boyunca aynı karakteri oynamak bazen çok monotonlaşabilir ama yeni bir şeyler ekleyip risk aldığınız sürece sorun olmaz.

DİZİDEKİ SIR SAMİMİYET
* 'Senden Başka' iyi bir izlenme oranı elde etti. Bu başarının sırrı nedir sizce?
Bütün ekip olarak (kamera arkası ve önü) çok iyi anlaştık ve çok pozitif bir ortam oluştu. Bu samimiyetin ekranın diğer tarafına geçtiğine inanıyorum.

* Dizideki Elif yalan üzerine bir aşk kuruyor. Böyle bir şey yaşadınız mı? Yalan söyleyen bir sevgili ya da sizin yalan söylediğiniz bir ilişki...
Hayır, yaşamadım.

* Elif karakterini eski Türk filmlerinden hangi oyuncu ile özdeşleştirebiliriz?
Belirgin bir karakter söyleyemem ama Türkan Şoray, Filiz Akın, Hülya Koçyiğit'i tekrar tekrar izledim çekimlere başlamadan önce. Bu büyüyü yakalayabildikleri için onlara imreniyorum. Neresinden kapsam kârdır diye düşünüyorum.

* Saadet Işıl Aksoy kendisini üç kelimeyle anlatsa...
Kendini anlatmakta zorlanan.