kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 5 Ağustos 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
İran'da, rock konserine giden 230 kişi gözaltına alındı
01:19
İran'ın Kerec kentinde, polisin bir rock konserine yaptığı baskında, aralarında yabancılar da bulunan 230 kişi gözaltına alındı.

İran Devlet Televizyonu'nun internet sitesindeki habere göre, Kerec Savcısı Ali Farhadi, başkent Tahran'ın batısındaki kentin Muhammedşehr mahallesinde düzenlenen konsere giden 230 kişinin kimliklerinin belirlendiğini ve bu kişilerin yakalandıklarını söyledi.

Farhadi, ''Konuyla ilgili soruşturma açıldı. Bu satanist örgütün önde gelen unsurlarının aleyhinde bir karara hemen varılacak ve hepsi cezalandırılacak'' dedi.

Konsere gidenlerden 110'dan fazlasının yerel cezaevine gönderildiğini belirten Farhadi, diğerlerinin de polis gözetiminde bulunduklarını kaydetti.

Farhadi, ''konsere gidenlerin büyük bölümünün zengin gençler olduğunu ve aralarında İngiliz ve İsveç vatandaşlarının da bulunduğunu'' dile getirdi.

Savcı Farhadi, konserin davetiyelerinde, genç kızlardan mini etek giymelerinin istendiğini de bildirdi. Organizatörlerin, mini etek giyen kızların fotoğraflarını çekerek şantaj yapmak istedikleri ileri sürüldü.Habere göre polis, baskında ele geçirilen müzik sistemi, alkol, korsan CD, kadın elbiseleri ve uyuşturucuya el koydu.

İran'da rock grupları, yalnızca İran Kültür Bakanlığı'nın izniyle konser verebiliyor. Buna karşın ülkede son zamanlarda birçok rock grubu kurulduğu belirtiliyor.