kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 5 Ağustos 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Fransa krizde Sarkozy tatilde...

Nicolas Sarkozy, cumhurbaşkanlığı koltuğunda 2.5 ayını yeni tamamladı. Ancak Fransızların çiçeği burnunda liderinin adı şimdiden meclis soruşturmasına konu oldu. "Hemşire karşılığında silah" skandalında Sarkozy hükümeti hakkında soruşturma açıldı.

SOL SİYASİLER TEPKİLİ
Çocuklara HIV virüsü bulaştırdıkları için Libya tarafından idama çarptırılan 5 Bulgar hemşire ve bir Filistinli doktorun bırakılmasından sadece bir hafta sonra açıklanan 405 milyon dolarlık silah anlaşması Fransa'da "mide bulandırdı"... Sarkozy'nin anlaşmayı inkar edip ardından kabul etmesi anlaşmanın hemşirelerin bırakılması karşılığında yapıldığı iddialarını güçlendirdi. Dün de soruşturma haberi geldi. Fransa'da sol kökenli siyasiler durumun kabul edilemez olduğunu söyleyip tepki gösteriyor. Ancak Sarkozy eleştirilere kulak tıkayıp eşi Cecilia ve oğlu Louis ile Amerika'ya tatile gitti.

PARAYI KİM ÖDÜYOR?
Fransa tarihinde ilk kez bir cumhurbaşkanı resmi tatil için ABD'yi seçti. Sarkozy, jet-ski yapıp bol bol güneşlendiği New Hampshire'da "Soruşturmaya hazırım" dedi. Sarkozy'nin lüks tatili tepki çekti. Microsoft'un eski yöneticisi Mike Appe'nin göl kenarındaki malikanesinin haftalık kirasının 30 bin dolar olduğuna dikkat çeken Fransız vekil Rene Dosiere, La Liberation gazetesine bir makale yazarak, "Tatilin parasını kim ödüyor? Maaşını göz önüne alınca cumhurbaşkanlığı bütçesi dışında başka bir yerden ödendiğini düşünmek mümkün değil" dedi.