kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 3 Ağustos 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Sarkozy bir yandan da Akdeniz Birliği projesine devam ediyor. Paris'te Mısır Devlet Başkanı Hüsnü Mübarek'i kabul eden Sarkozy, Birlik üzerinde konuştu. Mübarek de Sarkozy'nin bu konudaki görüşlerini benimsediğini söyledi.

Türkiye'nin üyeliğine referandum kıyağı

Fransa lideri Sarkozy, yeni ülkelerin AB'ye üye olmasını zorlaştıran referandum maddesini anayasasından çıkarmaya hazırlanıyor..
Türkiye'nin olası Avrupa Birliği (AB) üyeliğine kesin dille karşı çıkan Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy'den geri adım... Sarkozy, Fransa anayasasında AB'ye yeni girecek ülkeler için referanduma gidilmesini öngören maddenin değiştirilmesini istiyor. Fransız La Liberation gazetesinin muhabiri Jean Quatremer'in internet sitesinde kaleme aldığı habere göre Sarkozy'nin anayasası maddelerinin değiştirilmesi için kuracağı "Düşünce Komitesi" isimli komisyonun üzerinde çalıştığı maddelerden biri de anayasadaki referandum maddesi...

İLK TOPLANTI GEÇEN AY YAPILDI
Maddenin kaldırılması halinde AB'ye girecek ülkelerin üyeliği halkın referandumla onaylanmayacak. Yani tasarı kabul edilirse Fransa, Türkiye'nin AB üyeliğini referanduma götürmeden kabul edecek. EU Observer haber sitesi üst düzey siyasiler ve uzmanlardan oluşacak "Düşünce Komitesi"nin anayasal dengesyi yeniden sağlamak için kurulacağını, bu yönde ilk toplantının da geçen ay yapıldığını yazdı.