kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 3 Ağustos 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

ABD'de 40 senelik köprü çöktü: 4 ölü

DIŞ HABERLER
ABD'nin Minnesota eyaletindeki 40 yıllık köprü, metal yorgunluğundan dolayı çöktü. Dört kişi yaşamını yitirirken, onlarca araba da Mississippi Nehri'ne uçtu..
İLİŞKİLİ HABERLER
ABD'de 40 senelik köprü çöktü: 4 ölü
ABD'nin Minnesota eyaletinde Minneapolis ile St. Paul'ü birbirine bağlayan en önemli köprülerden biri, metal yorgunluğu nedeniyle önceki akşam trafiğin en yoğun olduğu bir saatte çöktü. Halkın başlangıçta terör saldırısı zannederek büyük panik yaşamasına yol açan olay sonucu şu ana kadar 4 kişi hayatını kaybederken onlarca kişi de yaralandı. Olay esnasında köprüde bulunan 50-60 kadar araç da Mississippi Nehri'ne uçtu. Eyalet yetkililerine göre, olay çarşamba akşamı trafiğin en yoğun olduğu saatte meydana geldi.

20 KİŞİ DE KAYIP...
Minneapolis ile St. Paul'ü birbirine bağlayan nehrin 20 metre üzerinden geçen köprü bir anda büyük bir sarsıntıyla ve gürültüyle parçalara ayrıldı ve yerle bir oldu. Çok sayıda aracın sulara gömüldüğünü belirten yetkililer, 62 kişinin de yaralandığını söyledi. Önceki gece karanlık nedeniyle aksayan ve dün erken saatlerde yeniden başlayan kurtarma çalışmalarında ise; nehre düşen araçlarda kalan yaklaşık 20 kişiye ulaşılmaya çalışılıyor. Kayıpların yakınları da enformasyon merkezlerinde bilgi alabilmek için bekliyor.

YALNIZ İKİ ŞERİT AÇIKTI
Uzmanlar, güçlendirme çalışmaları yapılan sekiz şeritlik köprünün olay sırasında gidiş ve geliş olarak yalnızca birer şeridinin kullanıldığını, bunun daha büyük bir felaketi önlediğini belirtiyor. 40 yıllık köprünün son olarak geçen yıl kontrolden geçirildiği, önemli bir teknik sorununun bulunmadığı kaydedilmişti. Olayın görgü tanıklarından Jamie Winegar ise gördüklerini, "Bir anda 'bam' diye bir ses duydum ve araçların teker teker düştüğünü gördüm. Başlangıçta deprem veya bir saldırı zannettik" sözleriyle anlattı. Olay süper güç ABD'de eleştirilere yol açtı.
Haberin fotoğrafları