kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 1 Ağustos 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Baba Nurullah Kaya "Paranın miktarı henüz belli değil" dedi.

Oğlunu öldüren zanlıyla 'kan parası'nda anlaştı

Gökay USANMAZ MERKEZ
Maganda kurşunuyla can veren 3 yaşındaki Ahmet'in babası Nurullah Kaya "Ölen öldü. Biz para konusunda anlaştık. Bu kan parasıdır" deyip şikâyetinden vazgeçti..
Annesinin kucağında taksiden inerken bir minibüsten ateşlenen tabancadan çıkan kurşunun isabet etmesi sonucu ölen 3 yaşındaki Ahmet'in babası, oğlunun katil sanığıyla 'kan parası' pazarlığına oturdu. Küçükçekmece'de park halindeki bir minibüste geçen kasımda yaşanan tartışmada silah çekilmiş, Ahmet Kökçe'nin rasgele ateşlediği silahından çıkan bir kurşun ise 50 metre uzakta yaşındaki Ahmet'in başına isabet etmişti. Bakırköy 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde önceki gün yapılan davanın ikinci duruşmasına, Ahmet'in ölümüne neden olan KİPTAŞ'ın alım-satım müdürü Ahmet Kökçe ile baba Nurullah Kaya katıldı.

EŞİ ŞİKÂYETTEN VAZGEÇMEDİ
Kaya, çocuğunun ölümüne neden olan Ahmet Kökçe hakkında soruşturma aşamasında yaptığı şikâyetini geri aldığını belirten bir dilekçe sundu. Kaya dilekçesinde, "Sanık hakkındaki şikâyetimi geri alıyorum. Tüm hukuki haklarımdan da feragat ediyorum" dedi. Bu gelişme üzerine mahkeme başkanı Ali Asker Kazak, babaya, "Eşiniz de şikâyetinden vazgeçiyor mu?" diye sordu. Kaya, Van'da bulunan imam nikâhıyla yaşadığı Macide Kurt'un değil kendisinin şikâyetten vazgeçtiğini söyledi. Baba Kaya'nın bu hareketi karşısında avukatı Hürriyet Altın ise kendi haberi olmadan sanığın ailesiyle yapılan görüşmeler sonucunda şikâyetten vazgeçilmesine rıza göstermediğini belirtti. Gelecek celse Ahmet'in annesinin dinlenmesine karar veren mahkeme, sanığın tutukluluğunun devamına karar vererek duruşmayı erteledi.

'BİZ ARAMIZDA ANLAŞTIK'
Duruşma çıkışı gazetecilerin sorularını yanıtlayan Nurullah Kaya, "Biz sanığın ailesiyle para konusunda anlaştık. Bu kan parasıdır. O benim tek oğlumdu ama ölen öldü" diye açıklama yaptı. Anlaştıkları paranın miktarı ve maddi durumunun nasıl olduğu sorusuna ise Kaya, "Daha bu konuyu konuşmadık. Bugün aileyle bir araya gelip konuşacağız" diye cevap verdi. Nurullah Kaya ayrıca bu konuda, sanığın çalıştığı KİPTAŞ yetkililerinin de kendileriyle diyalog kurduğunu söyledi. Davada Ahmet Kökçe'nin kasten adam öldürmekten ömür boyu, olay sırasında tartıştığı Kökçe'yi yaralayan Murat Kılıç'ın ise 2-5 yıl arası hapsi isteniyor.
Haberin fotoğrafları