kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 1 Ağustos 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Hilmi Güler

Hükümetin çözüm planında elektrik fiyatına zam sinyali

ANKARA
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, aşırı sıcaklar ve klima kullanımıyla patlak veren elektrikteki arz krizini aşmak üzere radikal adımlar atmaya hazırlanıyor. Enerji Bakanı Hilmi Güler, dün gerçekleştirdiği basın toplantısında, son 78 yılın en sıcak yazının yaşandığını, bu döneme aşırı sıcak ve kuraklığın damgasını vurduğunu söyledi. Üretim ve tüketim dengesinde bir sorun olmadığını savunan Güler, "Tüketimi karşılayacak, üretim gücü vardır. Elektrik kesintisi söz konusu değil" dedi. Güler, kuraklığa bağlı olarak barajlardaki su düzeyinin düşmesi, klima kullanımıyla patlayan tüketimin ortaya çıkardığı arz açığına yönelik önümüzdeki dönemde uygulamaya konulacak eylem planını da açıkladı: .

* DEVLET YENİDEN SANTRAL YAPACAK: Devletin, gelecek 3 yılda, her yıl 2 bin megavat olmak üzere yeni santral yatırımı yapması planlanıyor.

* ANTALYA'YA ÖZGÜ SANTRAL: Turizm başkenti Antalya'ya, doğalgaz ya da fuel-oil santrali kurulacak. Güler, Antalya'nın tüketiminin 1050 megavat olduğunu kaydederek, Antalya'ya ihtiyacını karşılayacak bir santralin yapılacağını söyledi.

* ELEKTRİK FİYATLARI GÖZDEN GEÇİRİLECEK: Bakan Güler, elektrik fiyatlarına tek başına karar vermediğini belirterek, ekonomi bakanlarıyla yapacakları ortak çalışmayı, Başbakan Tayyip Erdoğan'a sunacaklarını söyledi. Güler, maliyet artışlarını göz önüne alacakları mesajını verdi.

* NÜKLEER SANTRAL KURULACAK: Bakan Güler, nükleer santral konusunda kararlı olduklarını yineleyerek, "Nükleer santral mutlaka yapılacak. Buna mecburuz" dedi.