kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 1 Ağustos 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Kuyumcu düzmece soygun ihbarı yaptı

Deniz DERİN MERKEZ
Dükkânından 2.5 kilo altın çalındığını söyleyen kuyumcu, polisi alarma geçirdi. Polis havadan ve karadan operasyon başlatırken, altınlar kuyumcunun evinde bulundu..
İLİŞKİLİ HABERLER
Kuyumcu düzmece soygun ihbarı yaptı
İstanbul Gaziosmanpaşa'da sigorta şirketinden para alabilmek için "sahte soygun" düzenleyen kuyumcunun yalan söylediği ortaya çıktı. 2.5 kilo altının evinde bulunduğu kuyumcu ile oyununa ortak ettiği çırağı gözaltına alındı. Dün sabah saatlerinde 155 Polis İmdat telefonuna Gaziosmanpaşa 75. Yıl mahallesi, Fevzi Çakmak caddesi üzerinde bulunan Anadolu Elmas adlı kuyumcu dükkânının soyulduğu ihbarı geldi. Olay yerine çok sayıda polis ekibi sevk edilirken, polis havadan ve karadan operasyonlar başlattı.

ÇIRAK 2'NCİ SORGUDA İTİRAF ETTİ
Çırak E.E., dedektiflere patronunun Kapalıçarşı'ya gittiği sırada 2 kadının geldiğini, ardından içeri 2 erkeğin girdiğini anlatarak, "Başıma silah kabzasıyla vurdular. Bayılmışım, altınları alıp kaçtılar" diye ifade verdi. Ancak E.E.'nin başında darp izi yoktu. Kuyumcunun da çelişkili anlatımları üzerine polis, çırak E.E.'yi bir kez daha sorguya aldı. Çırak, ikinci sorguda Erdal'ın sigortadan para alabilmek için soygunu planladığını belirterek, patronunun altınları alıp dükkândan ayrıldığını, kendisine de ilk anlattığı şekilde ifade vermesini söylediğini anlattı. Dükkândan çalındığı iddia edilen 2.5 kilo altın, Hakan Erdal'ın evinde bulundu. Öte yandan polis, olayı araştırırken tesadüfen çok sayıda gasp suçundan aranan Sami Turan'ı yakaladı.