kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 1 Ağustos 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

İlköğretimin başarı listesinde Yalova birinci

Kursa gidemeyen öğrencilerin tercih etmesi nedeniyle okulların gerçek başarılarını gösteren parasız yatılı sınavlarında İstanbul 9'uncu oldu..
İLİŞKİLİ HABERLER
İlköğretimin başarı listesinde Yalova birinci
Milli Eğitim Bakanlığı'nın yaptığı Devlet Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınavı sonuçlarına göre Türkiye'nin başarı haritası çıkarıldı. Eğitimciler yayınlanan haritanın iller bazında bulunan köy okullarını, yatılı okulları ve birleştirilmiş sınıfları gözönüne aldığı için doğru veriler içerdiği görüşünde birleşiyor. Başarı sıralamasında ilk beşte Yalova, Eskişehir, Kocaeli, Sakarya ve Bursa yer alıyor. Ankara'nın 8. sırada yer aldığı listede İstanbul dokuzunculukta kaldı. En başarısız iller arasında en alt beş il Mardin, Kars, Ardahan, Hakkari ve Şırnak olarak oluştu. 429 bin 850 öğrenci üzerinde yapılan değerlendirmede birden fazla sınıfın birarada eğitim gördüğü "birleştirilmiş sınıf" uygulamasının yapıldığı illerin başarısız olduğu görüldü.

BİRLEŞTİRİLMİŞ SINIF KRİZİ
Türkiye'de her 20 ilköğretim öğrencisinden biri birleştirilmiş sınıfta eğitim görüyor. Halen 16 bin okulda birleştirilmiş sınıf eğitimi yapılıyor. Birleştirilmiş sınıf uygulamasının yapıldığı en yüksek illerin başında Şanlıurfa geliyor. 914 birleştirilmiş sınıfın olduğu Şanlıurfayı 805 okulla Erzurum takip ediyor. Büyük illerde de birleştirilmiş sınıf uygulaması yapılıyor. İstanbul'da 39, Ankara'da 149 ve İzmir'de 271 ilköğretim okulunda birleştirilmiş sınıflarda eğitim veriliyor. Başarı sıralamasında diğer en önemli sorunun ise kalabalık derslikler olduğu belirtiliyor. Göç alan yörelerde okul sayısının yetersizliği yüzünden öğrenciler kalabalık sınıflarda eğitim görüyor. Buna göre Şanlıurfa'da bir dersiliğe 63, Diyarbakır'da 53, Van'da 52, Şırnak'ta 50 öğrenci düşüyor.
Haberin fotoğrafları