kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 30 Temmuz 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Independent: "Her gün 2000 Iraklı göç ediyor"

Yeni Haber
İngiltere'de yayımlanan The Independent gazetesi, Irak'ta yaşanan insanlık dramını manşetine taşırken, her gün 2 bin Iraklının "can korkusu" yüzünden evini ve yaşadığı toprakları terk edip komşu ülkelere göç etmeye çalıştığına dikkat çekti...
Bölgeden "insan akını" olduğunu belirten gazete, bugüne kadar 4 milyondan fazla Iraklının korku yüzünden evlerini terk etmek durumunda kaldığını hatırlattı ve bunun 2. Dünya Savaşından bu yana yaşanan en büyük göç hareketi olduğunu vurguladı.

Savaşın başından bu yana olan göç hareketleriyle ilgili bir haritaya da yer veren gazete, 54 bin Iraklının İran'a, 200 bine yakın Iraklının Körfez ülkelerine, 750 bin kişinin Ürdün'e, 1 milyon 400 bin kişinin Suriye'ye, 10 bin Iraklının Türkiye'ye, 100 bin Iraklının Mısır'a ve 40 bin Iraklının da Lübnan'a kaçtığını duyurdu.

Gazete, 2 milyon Iraklının da ülke içinde göç ederek, ölüm, açlık gibi korkularını yenmeye çalıştığını kaydetti.4 milyon göçmen Iraklının ülke nüfusunun 7'de biri olduğuna da dikkat çekilen haberde, "Bu kişiler kaçmasalar öldürüleceklerdi" denildi. Gazete yazarı, "ABD ve İngiltere Afrika'daki göçmenlere dair üzüntülerini dile getirirken, bir yandan da kendi yarattıkları bir dramı ya görmezden geliyor ya da küçümsemeye çalışıyorlar" yorumunda da bulundu.